Addendum behorende bij de Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Heemskerk houdende regels omtrent openbare orde en veiligheid (Algemene plaatselijke verordening 2020)

18 december 2020

 

De Algemene plaatselijke verordening 2020 is als volgt gewijzigd:

In de Apv zijn twee nieuwe artikelen na de bepalingen over consumentenvuurwerk toegevoegd. Voor de volledigheid is Afdeling 10 van hoofdstuk 2 Apv gewijzigd in: Consumentenvuurwerk en carbidschieten. De nieuwe bepalingen zijn weergegeven in artikel 2:73a en artikel 2:73b met de volgende tekst:

 

Afdeling 10. Consumentenvuurwerk en carbidschieten

 

Artikel 2:71 Definitie

Niet gewijzigd.

 

Artikel 2:72 Ter beschikking stellen van consumentenvuurwerk tijdens de verkoopdagen

Niet gewijzigd.

 

Artikel 2:73 Gebruik van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling

Niet gewijzigd.

 

Artikel 2:73a Carbidschieten

  • 1.

    Onder carbidschieten wordt verstaan het in een (melk)bus, container, opslagvat of ander daarmee gelijk te stellen voorwerp op explosieve wijze verbranden van acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen.

  • 2.

    Het is verboden acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of een gasmengsel met vergelijkbare eigenschappen op explosieve wijze te verbranden.

  • 3.

    Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie of het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 2:73b Vervoeren of bij zich hebben van carbid of soortgelijke stoffen

  • 1.

    Het is verboden op een openbare plaats carbid of soortgelijke stoffen [of voorwerpen] als bedoeld in artikel 2:73a te vervoeren of bij zich te hebben, waarvan gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder deze worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze zullen worden gebruikt in strijd met het bepaalde in artikel 2:73a.

  • 2.

    Het verbod is niet van toepassing op degenen aan wie carbid is afgeleverd gedurende de tijd die nodig is om thuis te komen, noch op degene die aannemelijk maakt dat hij het carbid nodig heeft in de uitoefening van beroep of bedrijf.

  • 3.

    Dit artikel is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie, de Wet vervoer gevaarlijke stoffen of het Wetboek van Strafrecht.

Naar boven