Ontwerpuitwerkingsplan “VeerseKreek”

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan “VeerseKreek” met ingang van 24 december 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het ontwerp is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.UPLW03-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Op 6 juli 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Camping de Veerhoeve” vastgesteld.

Het plangebied omvat onder meer de gronden van de voormalige camping, waar inmiddels het vakantiepark VeerseKreek wordt gerealiseerd. Voor het zuidelijke deel van het gebied was in 2017 nog geen concrete invulling bekend en daarom hebben deze gronden in het bestemmingsplan een bestemming “Recreatie – Uit te werken” gekregen. Het ontwerpuitwerkingsplan voorziet in een uitwerking van deze bestemming overeenkomstig de regels die in het bestemmingsplan hiervoor zijn opgenomen.

Het uitwerkingsplan heeft globaal betrekking op het gebied dat aan de noordzijde wordt begrensd door het in ontwikkeling zijnde recreatiepark en aan de zuidzijde door de Aardebolleweg. Aan de oostzijde grenst het plangebied aan een kreekrestant en aan de westzijde aan onder meer enkele woonpercelen. Het uitwerkingsplan maakt het bouwen van recreatiewoningen in dit gebied planologisch mogelijk. Verder worden in het gebied waterpartijen aangelegd en aan de zuid-, oost- en westrand wordt voorzien in een landschappelijk inpassing van streekeigen beplanting. De ontsluiting van het recreatieterrein op de Aardebolleweg maakt ook onderdeel uit van het uitwerkingsplan.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Goes, postbus 2118, 4460 MC Goes. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken met Peter Daniëlse via (0113) 249 809 of p.danielse@goes.nl.

Naar boven