Gemeente Zeewolde - wijziging van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van het college (eerste wijziging)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde,

 

gelezen het voorstel d.d. 3 november 2011;

gelet op het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van het college, zoals vastgesteld op 23 september 2008;

 

 

Besluiten

 

vast te stellen de volgende wijziging van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van het college (eerste wijziging):

 

I. aan het reglement wordt een artikel 8a toegevoegd, dat als volgt wordt gelezen:

 

Artikel 8a. Parafenbesluit

 

  • 1.

    Een parafenbesluit is een besluit dat buiten de collegevergadering tot stand komt door middel van een conceptbesluit, waarop binnen een circulatietermijn van 5 werkdagen door geen van de collegeleden is aangegeven, dat bespreking in een vergadering gewenst is en waarop binnen die circulatietermijn door ten minste 3 leden van het college voor akkoord is geparafeerd.

 

  • 2.

    Direct na het plaatsen van de laatst benodigde paraaf dateert de secretaris het parafenbesluit.

 

  • 3.

    Het parafenbesluit wordt geacht te zijn genomen op de datum van de dagtekening van de secretaris.

 

  • 4.

    De secretaris verstrekt elk lid van het college zo spoedig mogelijk een kopie van het genomen parafenbesluit.

 

  • 5.

    Voor zover de aard en de inhoud van de besluiten zich daartegen niet verzetten, draagt de secretaris zorg voor een spoedige verzending van parafenbesluiten aan de raad alsmede voor de openbaarmaking en de bekendmaking ervan.

II. Dit besluit tot herziening van het reglement van orde treedt één dag na zijn bekendmaking in werking.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde op 11 november 2011.

de secretaris,

R.C. van Nunspeet

de burgemeester,

G.J. Gorter

Toelichting eerste wijziging

Als niet ten minste 3 leden van het college het voorstel voor akkoord hebben geparafeerd, of een collegelid om bespreking heeft gevraagd, dan is het besluit niet genomen en verschijnt het voorstel op de eerstvolgende collegevergadering als agendapunt. Dan komt het op de reguliere besluitenlijst en is pas dan genomen. In alle gevallen is het van belang, dat duidelijk wordt vastgelegd hoe en wanneer het besluit is genomen en hoe en wanneer het bekendgemaakt is.

Naar boven