Verordening tot wijziging van de evenementenverordening gemeente Maastricht

DE RAAD VAN DE GEMEENTE MAASTRICHT,

 

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 augustus 2020, Korr.nr. 2020-23648, inzake eenmalige uitbreiding 60 dagennorm Vrijthof;

 

Gelet op artikel 149 van de gemeentewet;

 

BESLUIT

 

vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de evenementenverordening gemeente Maastricht.

Artikel I Wijziging van de verordening

De evenementenverordening wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    In afdeling 1, zijnde de inleiding wordt in de 1e alinea het volgende opgenomen: “Artikel 7, lid 4a van deze verordening biedt eenmalig voor het jaar 2021 de mogelijkheid de 60 dagennorm uit te breiden tot 71 dagen. Dit artikel heeft een tijdelijk werking en vervalt automatisch na 2021.”

  • B.

    In artikel 7, wordt lid 4a toegevoegd, dat als volgt komt te luiden: “In afwijking van lid 4 geldt voor het jaar 2021, als gevolg van de COVID-19 pandemie, een norm van maximaal 71 dagen voor het Vrijthof.”

  • C.

    In de toelichting behorend bij de verordening wordt bij artikel 7 na de 4e alinea het volgende over lid 4a opgenomen: “Lid 4a is toegevoegd aan de evenementenverordening als gevolg van de COVID-19 pandemie. Het eenmalig uitbreiden van de 60 dagennorm op het Vrijthof voor het jaar 2021, te weten 71 dagen, biedt de mogelijkheid de economische tegenslag en de werkgelegenheid in de retail en horeca voor een deel te compenseren. Het lid 4a heeft een tijdelijke werking en komt automatisch na 2021 te vervallen.”

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten door de Raad der gemeente Maastricht in zijn openbare vergadering van 3 november 2020

De Griffier,

H-J. Bodewitz.

De Voorzitter,

J.M. Penn-te Strake.

Naar boven