Wijziging Algemene plaatselijke verordening Soest 2020

De raad der gemeente Soest;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2020, nr. RV ;

 

 

 

b e s l u i t:

 

  • 1.

    Vast te stellen de verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Soest 2020 (APV Soest), vastgesteld door de raad in zijn vergadering van 24 september 2020, RB 20-39,

     

    • A.

      De titel van afdeling 11 (Consumentenvuurwerk) van hoofdstuk 2 (Openbare orde en veiligheid, volksgezondheid en milieu) wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

      Consumentenvuurwerk en carbidschieten

       

    • B.

      Artikel 2:73a (Carbidschieten) wordt toegevoegd en komt te luiden als volgt:

      1. Het is verboden acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water, of een gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen op explosieve wijze te verbranden.

      2. Het college kan ontheffing verlenen van het verbod in de periode van 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur van het daaropvolgende jaar.

      3. Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie of het Wetboek van Strafrecht.

       

    • C.

      Aan artikel 6:1, eerste lid, (sanctiebepaling) wordt toegevoegd:

      2:73a

  • 2.

    Te bepalen dat dit besluit tot wijziging van de APV Soest, gelet op het bepaalde in artikel 9, eerste lid, van de Referendumverordening gemeente Soest 2005, in werking treedt op de dag na de bekendmaking.

Soest, 17 december 2020,

de raad voornoemd,

de griffier,

M. van Vliet MPM AA

de voorzitter,

R.T. Metz

Naar boven