Nota Parkeernormen 2020

 

De gemeenteraad Almere heeft op 17 december 2020 de Nota Parkeernormen 2020 vastgesteld. Parkeernormen zijn getallen die aangeven hoeveel parkeerplaatsen voor een functie nodig zijn. Een voorbeeld voor woningen is een norm van 2 parkeerplaatsen per woning.

 

Parkeernormen worden gebruikt om te berekenen hoeveel parkeerruimte nodig is. De normen zijn alleen van toepassing op (nieuwe) ontwikkelingen waarvoor een omgevingsvergunning vereist is. Denk aan nieuwbouwprojecten, uitbreidingen van bestaande bebouwing en functiewijzigingen (ook wel transformatie genoemd). Het aantal aan te leggen plaatsen is afhankelijk van de grootte van de voorziening en de parkeernorm die bij die ontwikkeling hoort. Parkeerplaatsen worden in beginsel aangelegd op eigen terrein.

 

Het gebruik van juiste parkeernormen draagt bij aan een fijn leef- en woonklimaat. Voldoende parkeerplaatsen voorkomt parkeeroverlast.

 

Hoe we met parkeernormen omgaan, staat omschreven in de Nota Parkeernormen 2020. Momenteel wordt nog gewerkt aan een Parkeervisie, waarin we aangeven hoe we omgaan met parkeerdruk. Het kan zijn dat in 2021 op basis van de Parkeervisie de Nota Parkeernormen wordt aangepast, als we parkeernormen willen gebruiken om parkeerdruk tegen te gaan.

 

Tot die tijd blijft de Nota Parkeernormen 2020 van toepassing.

De Nota Parkeernormen 2020 is als bijlage toegevoegd.

Naar boven