Verordening tot wijziging van de “Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015”

De raad van de gemeente Enschede;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 november 2020;

 

gelet op de Participatiewet, artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en tweede lid,

 

besluit vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015:

ARTIKEL I

Aan artikel 1 van de Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015 de volgende begrippen toe te voegen:

  • Kind: een kind jonger dan 18 jaar, waarbij het moet gaan om een eigen kind, een geadopteerd kind of een stiefkind, dat in Nederland woont. Een pleegkind of kind dat in het buitenland woont, wordt voor de toeslag niet als kind aangemerkt.

  • Ten laste komend kind: het kind waarvoor de aanvrager op grond van de Algemene Kinderbijslagwet (AKW) recht heeft op kinderbijslag.

ARTIKEL II

Het huidige artikel 6, lid 1a en lid 1b van de Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015 te vervangen door artikel 6, lid 1, luidend als volgt:

 

Artikel 6. Hoogte individuele inkomenstoeslag

1. Een individuele inkomenstoeslag bedraagt per kalenderjaar:

a. € 114,- voor een alleenstaande.

b. € 114,- voor een alleenstaande ouder;

c. € 162,- voor gehuwden.

d. Voor elk ten laste komend kind van de aanvragers bedoeld onder b. en c. wordt een extra toeslag per kalenderjaar verstrekt van:

  • € 65,- per kind dat op 1 januari van het jaar waarop de aanvraag betrekking heeft jonger dan 12 jaar is;

  • € 130,- per kind dat op 1 januari van het jaar waarop de aanvraag betrekking heeft 12 jaar of ouder, maar jonger dan 18 jaar is.

ARTIKEL III

Aan de toelichting bij artikel 6 na de passage “Bij de hoogte van de individuele inkomenstoeslag wordt onderscheid gemaakt tussen een alleenstaande, een alleenstaande ouder en gehuwden.” De volgende passage toe te voegen: “Met de wijzigingsverordening wordt er tevens per ten laste komend kind een extra toeslag toegekend. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen tot 12 jaar en kinderen van 12 tot 18 jaar.”

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2021.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 15 december 2020.

De griffier, de voorzitter,

R.M. Jongedijk drs. H.J. Meijer

Naar boven