Kerstboominzameling 2021 gemeente Harlingen

 

Net als voorgaande jaren organiseert de gemeente Harlingen direct na de jaarwisseling een inzameling van kerstbomen. Hiermee hoopt de gemeente het verbranden van kerstbomen tegen te gaan. Ook hoopt de gemeente op die manier te voorkomen dat de bomen als "zwerfvuil" in bermen, op straat of in de plantsoenen belanden.

Corona proof

Wij doen ons uiterste best als gemeente om de kerstboominzameling zo veilig als mogelijk te laten verlopen. Bij het brengen van de kerstbomen op de inzamellocaties, vragen wij u rekening te houden met 1,5 meter afstand houden van elkaar. Graag niet meer dan 1 persoon. Bij klachten komt u niet naar de inzamellocatie.

Ophalen grote hoeveelheden ingezamelde kerstbomen

Ligt er op een adres een grote hoeveelheid aan ingezamelde kerstbomen? (meer dan 20 kerstbomen). Geef dan telefonisch aan de gemeente Harlingen door de hoeveelheid kerstbomen en de locatie, dan worden de kerstbomen ter plaatse opgehaald op donderdag 7 januari en/of vrijdag 8 januari 2021. De loten en bonnetjes worden in een enveloppe op de locatie in de brievenbus gestopt, dit om mogelijke besmetting te voorkomen. De gemeente Harlingen is bereikbaar op telefoonnummer 0517-492289.

Versnipperen

Het verbranden van kerstbomen in de open lucht brengt schade toe aan het milieu. Het verbranden van kerstbomen mag daarom niet plaatsvinden. De ingeleverde bomen worden door medewerkers van de gemeente versnipperd en gecomposteerd.

Loterij

Voor het inleveren van kerstbomen geeft de gemeente per boom een lot en een waardebon van € 0,60. De waardebonnen zijn tot 1 februari 2021 in te leveren bij Top1Toys in Harlingen. Iedere inwoner van de gemeente Harlingen kan hieraan deelnemen. In de loterij worden drie geldprijzen verloot. De trekking vindt plaats op dinsdag 12 januari 2021. De uitslag wordt bekend gemaakt via de website van de gemeente Harlingen en de Harlinger Courant van 15 januari 2021. De prijsuitreiking zal waarschijnlijk in aangepaste vorm plaatsvinden op woensdag 20 januari 2021.

Vragen

Bovengenoemde informatie en de inzamellocaties zijn ook te vinden op de website van de gemeente Harlingen. www.harlingen.nl. Heeft u vragen over het ophalen van de ingezamelde kerstbomen? Neem dan contact op met de gemeente Harlingen te bereiken via 14 0517 of 0517-492289.

Harlingen 17-12-2020

Naar boven