Verbod op het vervoeren, voorhanden hebben en het afschieten van carbid op te nemen in de APV der gemeente Beekdaelen

Gelezen het initiatiefvoorstel van CDA d.d.: 1 december 2020 met nummer: Z/20/152458 251929

 

BESLUIT:

 

In de APV der gemeente Beekdaelen toe te voegen de artikelen:

 

Artikel 2:71a begripsbepaling

In deze afdeling wordt onder carbidschieten verstaan: het in een (melk)bus, container, opslagvat of ander daarmee gelijk te stellen voorwerp op explosieve wijze verbranden van acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen.

 

Artikel 2:73a Carbidschieten

  • 1.

    Carbidschieten is verboden.

  • 2.

    Het college kan ontheffing verlenen van het in eerste lid gestelde verbod, welke ontheffing kan worden geweigerd op grond van de in artikel 1:8 genoemde weigeringsgronden.

  • 3.

    Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie of het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 2:73b Vervoeren of voorhanden te hebben van carbid of soortgelijke stoffen

  • 1.

    Het is verboden op een openbare plaats carbid of soortgelijke stoffen [of voorwerpen] als bedoeld in artikel 2:73a te vervoeren of voorhanden te hebben, waarvan gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder deze worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze zullen worden gebruikt in strijd met het bepaalde in artikel 2:73a.

  • 2.

    Het college kan ontheffing verlenen van het in eerste lid gestelde verbod, welke ontheffing kan worden geweigerd op grond van de in artikel 1:8 genoemde weigeringsgronden.

  • 3.

    Dit artikel is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie, de Wet vervoer gevaarlijke stoffen of het Wetboek van Strafrecht.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad van Beekdaelen d.d.: 15 december 2020

 

De griffier

mevr. B. van der Wijst

De voorzitter

dhr. ing. E. Geurts

Naar boven