Ontwerp-besluit vaststelling Beleidskader schuilstallen Den Helder

Gepubliceerd op 24 December 2020

Het ontwerp-besluit vaststelling Beleidskader schuilstallen Den Helder ligt op basis van artikel 3.12 van de Awb van donderdag 24 december 2020 tot en met donderdag 4 februari 2021 ter inzage.

Het ‘Beleidskader schuilstallen gemeente Den Helder’

Het ‘Beleidskader schuilstallen gemeente Den Helder’ moet de bouw van schuilstallen mogelijk maken. Het doel is om het dierenwelzijn te waarborgen bij het hobbymatig houden van dieren op solitair gelegen agrarische weilanden. Er zijn randvoorwaarden opgenomen zoals: afmetingen, materiaal, ligging en minimale perceel grote, waarbij er spraken is van een goede landschappelijke inpassing om de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied te waarborgen. Een beoogd resultaat is de verbetering van het dierenwelzijn en een verbetering van ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied door het tegen gaan van de huidige verrommeling.

Inzage

U kunt het ontwerp-besluit vaststelling Beleidskader schuilstallen gemeente Den Helder en bijbehorende Beleidskader schuilstallen gemeente Den Helder op verschillende manieren inzien:

  • 1.

    Elektronisch, via het elektronisch gemeenteblad

  • 2.
  • 3.

    Fysiek (enkel op afspraak in verband met de corona-maatregelen) op het gemeentekantoor te Kerkgracht 1, Den Helder. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevr. A. Schijf, bereikbaar via emailadres a.schijf@denhelder.nl

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijze(n) tegen het ontwerp-besluit indienen. Vermeld daarbij uw naam, adres, het registratienummer, motivatie, datum en een handtekening. Een schriftelijke reactie stuurt u naar de gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met mevr. A. Schijf, bereikbaar via e-mailadres a.schijf@denhelder.nl.

Vervolg

Na 4 februari informeert het college de gemeenteraad over de zienswijzen. De gemeenteraad stelt het besluit vervolgens vast. De raad betrekt de ingekomen reacties daarbij. Wij maken de vaststelling van het Beleidskader schuilstallen gemeente Den Helder zowel digitaal als in print bekend. U kunt de definitieve versie op afspraak fysiek inzien, digitaal kan dat via de gemeentelijke website: www.denhelder.nl. Tegen het vastgestelde besluit kunt u geen bezwaar en/of beroep indienen.

 

Naar boven