Gemeente Bergeijk – Openbare kennisgeving vaststelling Bodemkwaliteitskaart PFAS voor de deelnemende gemeenten in Noord-Brabant en bijbehorende Nota bodembeheer PFAS

Burgemeester en wethouders hebben op dinsdag 8 december 2020 als aanvulling op de door de gemeenteraad vastgesteld “Bodemkwaliteitskaart gemeente Bergeijk 2016-2021” de “Bodemkwaliteitskaart PFAS voor deelnemende gemeenten in Noord-Brabant en de bijbehorende Nota bodembeheer PFAS” vastgesteld. Ook hebben zij op 8 december 2020 de “Handreiking toepassing PFAS houdende grond en baggerspecie Noord-Brabant”, d.d. 2 december 2019, ingetrokken. Deze besluiten treden in werking op de dag volgend op de dag van deze bekendmaking.

In de “Bodemkwaliteitskaart PFAS en bijbehorende Nota bodembeheer PFAS” is bepaald hoe omgegaan dient te worden met PFAS-houdende grond en baggerspecie. Door vaststelling van deze “bodemkwaliteitskaart PFAS en bijbehorende nota bodembeheer PFAS” maakt het onderdeel uit van het lokale bodembeleid en beschikt de gemeente over gebiedsspecifiek beleid voor het toepassen van PFAS-houdende grond en baggerspecie.

De stukken liggen met ingang van maandag 21 december 2020 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van de stukken dient u een afspraak te maken. Dit kan telefonisch 0497-551455 of via de receptie.

Beroep

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hiertegen een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Dat kan tot zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit. In uw beroepschrift moet staan tegen welk besluit u beroep aantekent en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het beroepschrift ondertekenen.

U moet een kopie van dit besluit meesturen. Voor deze procedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bent u griffierecht verschuldigd.

Indiening van een beroepschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van een spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook beroep hebt ingesteld. De voorzieningenrechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. U bent voor deze procedure extra griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). U moet een kopie van het beroepschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven