Gemeente Haarlem - vastgestelde beheersverordening - ‘Haarlem Zuid’, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend, dat overeenkomstig artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Haarlem in zijn vergadering van 17 december 2020: de beheersverordening Haarlem Zuid NL.IMRO.0392.BV4120001-va01 heeft vastgesteld.

Het verordeningsgebied Haarlem Zuid ligt ten zuiden van de binnenstad van Haarlem en beslaat een oppervlakte van circa 101 ha. Het verordeningsgebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Frederikspark, de Dreef, de Fonteinlaan en door de Koningin Wilhelminalaan. Aan de westzijde is de Wagenweg de begrenzing. Aan de zuidzijde door de grens met de gemeente Heemstede en aan de oostzijde door het Spaarne, de Oosterhoutlaan en Kleine Houtweg aansluitend op het Frederikspark.

In gebieden waar geen ontwikkelingen worden voorzien kan de raad in plaats van een bestemmingsplan een beheersverordening vaststellen. Haarlem Zuid is zo’n gebied. Kenmerkend voor een beheersverordening is het consoliderend karakter. De beheersverordening voorziet in een actueel, digitaal raadpleegbaar, juridisch-planologisch kader gericht op het beheer van de bestaande situatie.

Inzien beheersverordening

De vastgestelde beheersverordening en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie door een ieder worden geraadpleegd:

Een ieder kan op verzoek een papieren afschrift verkrijgen van genoemde beheersverordening. Het afschrift wordt verstrekt tegen ten hoogste de kosten van het maken van het afschrift.

Bezwaar / Beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar of beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt in werking op de achtste dag na publicatie.

Naar boven