Besluitenlijst raadsvergadering 14 december 2020

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergaderingen van 23 november 2020 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 30 november 2020 zijn vastgesteld.

Vaststellen diverse belastingverordeningen

De raad besloot unaniem de verschillende belastingverordeningen over het jaar 2021 vast te stellen.

Vaststelling Regionaal beleidskader inburgering 2021-2025

De raad besloot unaniem tot vaststelling van het Regionaal beleidskader inburgering 2021-2025.

Wijziging APV i.v.m. met carbidverbod

De raad besloot unaniem een wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening vast te stellen m.b.t. tegengaan van het afschieten van carbid.

Motie SPD over eenzaamheid

Een motie m.b.t. het prioriteit geven aan het opstellen van een uitvoeringsplan eenzaamheid, waaronder in het bijzonder een aanpak voor jongeren en jongvolwassenen, werd verworpen met twee stemmen voor en 14 stemmen tegen.

Motie GBD over tegengaan verruimen geluidnormen bedrijf in Oosterblokker

Een motie van de GBD-fractie om de geluidsnormen te verruimen voor het bedrijf Pyxis in Oosterblokker werd ingetrokken.

Benoeming en beëdiging wethouder

Als gevolg van het vertrek van wethouder te Grotenhuis is een vacature ontstaan, waarin de raad mevr. S.C.F. Visser-Botman uit Hoogkarspel heeft benoemd.

Vaststelling Toepassen coördinatieregeling planontwikkeling Water- en Vuurhuis locatie Hoogkarspel

De raad besloot unaniem tot het toepassen van de coördinatieregeling planontwikkeling Water- en Vuurhuis. Dit betekent dat inspraakprocedures en bezwaar- en beroepmogelijk-heden m.b.t. de totstandkoming van de voorgestane bestemmingsplanwijziging en afgifte omgevingsvergunning in een procesgang zullen worden afgehandeld.

Realisatie verlengen Cor Schipperpad en beschikbaarstelling krediet

De raad besloot unaniem het wandelpad langs de spoorlijn van het Landpad naar Reigersborg Zuid V te verlengen en daarvoor een budget van € 210.000 beschikbaar te stellen. De hieruit voortvloeiende kapitaallasten ad. € 4.900 worden gedekt uit de in de begroting 2022 e.v. opgenomen gelden voor de implementatie van het college-uitvoerings-programma.

Vaststellen Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Drechterland 2021

De raad besloot unaniem de geactualiseerde Beheerverordening vast te stellen en daartoe de oude verordening in te trekken.

Vaststellen Verordening beslistermijn Schuldhulpverlening Drechterland 2021

De raad besloot unaniem de Verordening beslistermijn begraafplaatsen Drechterland 2021 vast te stellen.

Naar boven