Seringenstraat 2, Rosmalen, vastgesteld bestemmingsplan / verleende omgevingsvergunning

 

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Seringenstraat 2, Rosmalen ’ (NL.IMRO.0796.0002455-1401) met ingang van 21 december 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Seringenstraat 2, Rosmalen op 8 december 2020 vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 38 woonappartementen met zorg. Het plangebied ligt in de woonbuurt ’t Ven, het westelijk deel van Rosmalen. Hier was basis school ’t Ven gevestigd. Aan de noordkant van de locatie ligt de Seringenstraat, aan de oostkant de Kamperfoeliestraat, aan de zuidkant de Raadhuisstraat.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Kennisgeving op grond van de Coördinatieverordening Wro gemeente ‘s-Hertogenbosch

Daarnaast deelt het college van burgemeester en wethouders dat zij op 9 december 2020 heeft besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouwen van een appartementencomplex met 38 woonappartementen met zorg op het perceel Seringenstraat 2, Rosmalen. De omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is ook meegenomen in de gecoördineerde voorbereiding van deze besluiten. Deze vergunning ligt vanaf 21 december 2020 tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan Seringenstraat 2, Rosmalen, zes weken ter inzage.

 

Wilt u de verleende omgevingsvergunning digitaal ontvangen en inzien, dan vraagt u een exemplaar aan via de link Omgevingsvergunning - Gemeente ’s-Hertogenbosch (s-hertogenbosch.nl). Onder het kopje “Omgevingsvergunningen ter inzage” leest u hoe u dat doet.

 

Beroep tegen het bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld en/of de omgevingsvergunning die het college heeft verleend? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning bij de gemeenteraad, respectievelijk het college hebben ingediend. Dit laatste geldt niet als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad dan wel het college te wenden.

 

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning ter inzage liggen.

 

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Als u uw beroepsgronden later indient, dan zijn ze niet-ontvankelijk.

Naar boven