Nadere regels tot wijziging van de Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018

 

Het college van burgemeester en wethouders van Rheden;

 

gelet op de bepalingen in de Wet kinderopvang en de Wet op het primair onderwijs, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie, het Besluit tot het stellen van eisen aan de kwaliteit van de kinderopvang en artikel 2, tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Rheden;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen: de Nadere regels tot wijziging van de Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018.

 

Artikel I Wijziging nadere regels

 

De Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

Artikel 1, onder l, komt te luiden:

Landelijk uurtarief: het maximumuurtarief voor dagopvang (peuter- en kinderopvang), opgesteld door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor 2021 is dit tarief geïndexeerd door de VNG met 3,5% en komt uit op € 8,46.

 

B

 

Artikel 1, onder m, komt te luiden:

VVE uurtarief: voor 2021 is dit tarief geïndexeerd met hetzelfde percentage als in artikel 1 onder l (3,5%) en komt uit op € 10,02.

 

C

 

Artikel 3b eerste lid, onder b, komt te vervallen.

 

D

 

Artikel 5, zesde lid, komt te luiden:

 

De organisatie voor kinderopvang tekent de resultaatafspraken VVE, een vernieuwing van de vroegere samenwerkingsovereenkomst. Deze wordt in samenspraak tussen onderwijs, kinderopvang en gemeente ontwikkelt in 2021.

 

E

 

Artikel 9 komt te luiden:

 

Het subsidieplafond voor het plaatsen van kinderen in de peuteropvang (deelname peuteropvang) bedraagt € 146.230,00 voor 2021. Voor VVE geldt geen subsidieplafond, de rijksbijdrage die hiervoor wordt ontvangen bedraagt in 2021 € 924.744,00.

 

F

 

De artikelen 11 tot en met 12 worden vernummerd tot de artikelen 12 tot en met 13 en er wordt een nieuw artikel 11 toegevoegd, luidende:

 

Hardheidsclausule

Het college kan in bijzondere gevallen een of meerdere artikelen van deze nadere regels buiten toepassing laten of daarvan afwijken, voor zover toepassing ervan, gelet op het belang van de aanvrager, leidt tot een onbillijkheid van overwegende aard.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze Nadere regels treden op 1 januari 2021 in werking.

 

De Steeg, 17 november 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

 

burgemeester.

 

secretaris.

 

Naar boven