Eerste en tweede wijziging van de “Verordening van de gemeenteraad van de gemeente ’s-Hertogenbosch, houdende regels betreffende de heffing en de invordering van leges 2021 en bijbehorende tarieventabel 2021”.

De gemeenteraad van 's-Hertogenbosch in zijn openbare vergadering van 8 december 2020;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2021, regnr. 10450431;

gelet op de artikelen 156, eerste en tweede lid, aanhef en onderdeel h, en 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet en de artikelen 2, tweede lid en 7 van de Paspoortwet;

heeft vastgesteld:

 

Verordening tot eerste wijziging van de “Verordening van de gemeenteraad van de gemeente ’s-Hertogenbosch, houdende regels betreffende de heffing en de invordering van leges 2021 en de bijbehorende tarieventabel 2021”.

Artikel 1

 

Titel 1, hoofdstuk 5 (Rijbewijzen) van de tarieventabel 2021 behorende bij de “Legesverordening 2021” wordt gelezen als volgt:

Rijbewijzen Hoofdstuk 5

De leges bedragen voor:

a.

het in behandeling nemen van een aanvraag tot het afgeven, vernieuwen of omwisselen van een rijbewijs (NRD creditcardmodel)

41,00

b.

Het tarief genoemd in lid a geldt tot aan de verhoging van de rijkskostencomponent door de invoering van de Wet digitale overheid (34.792). Vanaf de inwerkingtreding van genoemde wet geldt dan een tarief van

44,50

c.

Het tarief als genoemd in onderdeel a. van dit hoofdstuk wordt bij een spoedlevering vermeerderd met een bedrag van

34,10

 

Artikel 2  

    • 1.

      Deze verordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat de bepalingen die ingevolge deze verordening worden gewijzigd van toepassing blijven op de belastbare feiten die zich voor de in het derde lid genoemde datum van ingang van heffing hebben voorgedaan.

  • 2.

    Indien de datum van inwerkingtreding van deze verordening ligt na de in het derde lid genoemde datum van ingang van heffing, blijven de bepalingen die ingevolge deze verordening worden gewijzigd gelden voor de tussenliggende periode plaatsvindende belastbare feiten voor zover de heffing van de leges hiervoor in die periode plaatsvindt.

    • 3.

      De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2021.

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad, gehouden op 8 december 2020.

De griffier, Drs. W.G. Amesz

De burgemeester, Drs. J.M.L.N. Mikkers,

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet en de artikelen 2, tweede lid, en 7 van de Paspoortwet en artikel 10 van de Legesverordening 2021 vastgesteld;

 

Verordening tot tweede wijziging van de “Verordening van de gemeenteraad van de gemeente ’s-Hertogenbosch, houdende regels betreffende de heffing en de invordering van leges 2021 en de bijbehorende tarieventabel 2021”.

 

Artikel 1

 

Hoofdstuk 4 van de tarieventabel behorende bij de Legesverordening 2021 wordt vervangen door:

 

Identiteitsbewijzen/Reispapieren Hoofdstuk 4

De leges bedragen voor het in behandeling nemen van een aanvraag:

1.

Voor een nationaal paspoort, faciliteitenpaspoort en zakenpaspoort:

a. voor een persoon die op het moment van de aanvraag 18 jaar of ouder is

b. voor een persoon die op het moment van de aanvraag de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt

 

 

74,75

56,55

2.

Voor een reisdocument voor vluchtelingen of een reisdocument voor vreemdelingen

56,55

3.

Voor een Nederlandse identiteitskaart:

 

 

 

a. voor een persoon die op het moment van de aanvraag 18 jaar of ouder is

b. voor een persoon die op het moment van de aanvraag de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt

64,00

32,90

4.

de tarieven als genoemd in de leden 1 t/m 3 van dit hoofdstuk worden bij een spoedlevering vermeerderd met een bedrag van:

50,90

5.

 

Indien er wordt gekozen voor het laten bezorgen van de reisdocumenten worden de leges verhoogd met € 9,95. Bij meerdere bezorgingen voor een gezin of samenlevingsvorm op hetzelfde adres en op hetzelfde tijdstip geldt een maximum van € 9,95. Bij het uitreiken van de documenten dienen alle personen aanwezig te zijn. Bovendien dienen in dit geval alle aanvragen op hetzelfde tijdstip aan de balie ingediend te worden.

 

 

 

Artikel 2  

 

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking, met dien verstande dat de bepalingen die ingevolge deze verordening worden gewijzigd van toepassing blijven op de belastbare feiten die zich voor de in het derde lid genoemde datum van ingang van de heffing hebben voorgedaan.

  • 2.

    Indien de datum van inwerkingtreding van deze verordening ligt na de in het derde lid genoemde datum van ingang van de heffing, blijven de bepalingen die ingevolge deze verordening worden gewijzigd gelden voor de in de tussenliggende periode plaatsvindende belastbare feiten voor zover de heffing van de leges hiervoor in die periode plaatsvindt.

  • 3.

    De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2021.

 

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 1 december 2020

De secretaris,

Drs. B. van der Ploeg

De burgemeester,

Drs. J.M.L.N. Mikkers

Naar boven