Besluit tot wijziging van de Verordening werkgeverscommissie Noord-Beveland

De raad van de gemeente Noord-Beveland;

 

Gelezen het voorstel van het presidium van 26 maart 2020;

 

Gelet op artikel 83 eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling 10.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

B E S L U I T

 

Vast te stellen de navolgende wijziging van de Verordening werkgeverscommissie Noord-Beveland

Artikel 1  

In de Verordening werkgeverscommissie Noord-Beveland vastgesteld door de raad op 26 oktober 2017 wordt artikel 1 als volgt gewijzigd:

 

Artikel 1 Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie

  • 1.

    Er is een werkgeverscommissie.

  • 2.

    De werkgeverscommissie oefent het werkgeverschap uit ten aanzien van de griffier en de overige op de griffie werkzame ambtenaren. Daartoe worden aan de werkgeverscommissie de bevoegdheden gedelegeerd die voortvloeien uit de Ambtenarenwet, de Cao Gemeenten, het personeelshandboek en de daaraan gerelateerde uitvoeringsregelingen en protocollen en de artikelen 107 tot en met 107e Gemeentewet met uitzondering van de bevoegdheden als bedoeld in artikel 107,107a tweede lid, 107d eerste lid en 107e eerste lid van de Gemeentewet. Ook de bevoegdheid om de griffier te schorsen is uitgezonderd.

  • 3.

    Tot de bevoegdheid van de werkgeverscommissie behoren ook de voorbereiding en uitvoering van de overige tot het werkgeverschap van de raad behorende besluiten en regelingen.

  • 4.

    De werkgeverscommissie kan de aan haar overgedragen bevoegdheden ten aanzien van de overige op de griffie werkzame ambtenaren mandateren aan de griffier.

Artikel 2  

Dit besluit treedt in werking op de dag volgende op die van zijn bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

Aldus vastgesteld door de raad van de gemeente Noord-Beveland in zijn openbare vergadering van 23 april 2020.

De griffier,

C.H. Poortvliet

De voorzitter,

drs. G.L. Meeuwisse

Naar boven