Beleidsregel tot wijziging van de Beleidsregel ontheffingverlening milieuzone brom- en snorfietsen Den Haag 2020

Toelichting

 

Op grond van artikel 87 juncto artikel 62 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 zijn wij bevoegd ontheffing te verlenen van de geslotenverklaring van het verkeersbord C13 dat is geplaatst ten behoeve van ons Verkeersbesluit milieuzone brom- en snorfietsen Den Haag 2020 van 28 april 2020.

 

Helaas is het op dit moment technisch nog niet mogelijk voor oldtimers om ontheffingen aan te vragen om in de milieuzone te rijden. Met name het technisch inrichten van het digitale systeem voor het aanmelden van het gebruik van oldtimers met een ontheffing is in de praktijk complexer gebleken dan vooraf ingeschat. Die systemen zijn deels in beheer bij de gemeente maar zijn ook deels in beheer bij de marktpartij die de digitale handhaving met camera’s met kentekenherkenning zal verzorgen. Hiervoor is recent een Europese aanbesteding afgerond.

 

Als oplossing voor dit probleem wordt er met het nieuwe artikel 5a voor de oldtimers voor de periode tot 1 maart 2021 een tijdelijke algehele ontheffingsmogelijkheid geïntroduceerd.

 

Besluitvorming

 

gelet op:

 

  • -

    de artikelen 62 en 87 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • -

    artikel 4:81 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht;

 

besluit:

 

  • -

    vast te stellen de volgende Beleidsregel tot wijziging van de Beleidsregel ontheffingverlening milieuzone brom- en snorfietsen Den Haag 2020:

 

Artikel I

De Beleidsregel ontheffingverlening milieuzone brom- en snorfietsen Den Haag 2020 wordt gewijzigd als volgt:

 

  • A

    Na artikel 5 wordt een nieuw artikel 5a ingevoegd, dat luidt als volgt:

 

Artikel 5a Ontheffing oldtimer

Het college van burgemeester en wethouders kan in de periode van 1 december 2020 tot 1 maart 2021 aan een kentekenhouder een ontheffing verlenen voor een oldtimer, die gedurende deze periode onbeperkt geldig is.

 

Artikel II

  • 1.

    Deze beleidsregel treedt in werking op de dag na datum publicatie in het Gemeenteblad en werkt terug tot 1 december 2020.

  • 2.

    Deze beleidsregel vervalt met ingang van 1 maart 2021.

 

Den Haag, 1 december 2020

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

Naar boven