Besluit tot wijziging van de Nadere regels standplaatsen 2020

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen;

 

overwegende dat:

- op verzoek van de gemeenteraad de standplaatsen aan de Muntweg weer zijn toegevoegd en voor de standplaatsen voor het winterseizoen een vergunningsperiode met een maximum van 5 jaar is toegestaan; en

- enkele tekstuele verbeteringen de nadere regels verduidelijken; en

- de lijst met standplaatsen is geactualiseerd;

 

gelet op het bepaalde in artikel 5.2.3 achtste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening;

 

BESLUIT

 

vast te stellen de navolgende wijziging van de Nadere regels standplaatsen 2020.

 

 

 

ARTIKEL I

De Nadere regels standplaatsen 2020 worden als volgt gewijzigd.

 

A.

Artikel 1 sub h wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

h. vergunninghouder: de natuurlijke persoon of rechtspersoon aan wie een vergunning is verleend. In het geval van een vennootschap onder firma (VOF) zijn de vennoten in die VOF vergunninghouder. In het geval van een rechtspersoon (bijvoorbeeld een BV) is de rechtspersoon vergunninghouder, daarbij vertegenwoordigd door de vertegenwoordigingsbevoegden van die rechtspersoon (bijvoorbeeld de bestuurders);

 

B.

Artikel 1 sub n wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

n. bijzondere standplaatsen: standplaatsen op de Lentse Warande, het Stadionplein en de Muntweg en standplaatsen tijdens Koningsdag, de vierdaagseweek en het winterseizoen.

 

C.

Artikel 5 wordt gewijzigd door een nieuw tweede lid in te voegen, luidende: ‘Een vergunning voor een winterstandplaats wordt verleend voor de aangevraagde periode, met een maximumperiode van 5 jaar.’

 

De leden 2 tot en met 4 worden vernummerd naar 3 tot en met 5.

 

D.

Artikel 6 lid 2 wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

Een vergunning voor een standplaats op de Lentse Warande wordt verleend voor de aangevraagde periode, met een maximumperiode van 5 jaar.

 

E.

Artikel 7 lid 2 wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

Een vergunning voor een standplaats op het Stadionplein wordt verleend voor de aangevraagde periode, met een maximumperiode van 5 jaar.

 

F.

Er wordt een nieuw artikel 7a toegevoegd, luidende:

Artikel 7a Muntweg

1. Het college kan een vergunning zoals bedoeld in artikel 5.2.3 eerste lid, van de APV verlenen voor het innemen van een standplaats aan de Muntweg gedurende een evenement bestaande uit een concert in het Goffertpark.

2. Ter bescherming van de openbare orde en openbare veiligheid is het aantal standplaatsen aan de Muntweg tijdens een evenement gelimiteerd. Een vergunning voor een standplaats aan de Muntweg kan alleen worden verleend voor de locaties zoals aangegeven in bijlage 2 van deze nadere regels.

3. Op een aanvraag voor een standplaatsvergunning aan de Muntweg is de procedure opgenomen in hoofdstuk 4 van deze nadere regels van toepassing. Artikel 1.15, tweede lid, van de APV is niet van toepassing.

4. De bekendmaking zoals bedoeld in artikel 9, eerste lid zal steeds tijdig worden gedaan voordat een concert gaat plaatsvinden.

 

G.

Artikel 9 lid 6 wordt gewijzigd door de Muntweg toe te voegen. Hierdoor komt het als volgt te luiden:

6. Voor vaste standplaatsen alsmede standplaatsen tijdens het winterseizoen, op de Lentse warande, op de Muntweg en op het Stadionplein geldt dat aanvragen die voor dezelfde locatie zijn ingediend en elkaar in tijd overlappen, allemaal meedoen aan dezelfde loting.

 

H.

Artikel 10 lid 1 wordt gewijzigd door ‘de Lentse Warande of’ te schrappen.

 

I.

Artikel 13 lid 1 wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

1.Het college kan op schriftelijk verzoek van de vergunninghouder maximaal één persoon als vervanger van de vergunninghouder op de standplaatsvergunning vermelden. De vervanger mag voor maximaal zes maanden de vergunninghouder vervangen. Voor vermelding als vervanger op de vergunning komen uitsluitend in aanmerking:

a. de echtgenoot of echtgenote van de vergunninghouder;

b. de geregistreerde partner van de vergunninghouder;

c. een meerderjarig kind van de vergunninghouder;

d. een meerderjarige medewerker van de vergunninghouder, mits een arbeidsovereenkomst kan worden overlegd.

 

J.

Artikel 13 lid 2 wordt gewijzigd, waardoor het als volgt komt te luiden:

2. Bij het in het vorige lid bedoelde verzoek wordt ten aanzien van elke vervanger een door de vervanger ondertekende verklaring overlegd, waarin hij of zij verklaart voor de vergunninghouder als vervanger werkzaam te zijn en verklaart in te stemmen met vermelding als vervanger op de standplaatsvergunning.

 

K.

Er wordt een nieuw artikel 13a toegevoegd, luidende:

Artikel 1 3a Innemen standplaats

1. De standplaats moet door de vergunninghouder worden ingenomen en mag niet aan een ander worden afgestaan of in gebruik gegeven.

2. In het geval de standplaats is vergund aan een rechtspersoon, dan mogen de vertegenwoordigingsbevoegden van die rechtspersoon (bijvoorbeeld de bestuurders) de standplaats innemen.

3. In het geval de standplaats is vergund aan een VOF, dan mogen de vennoten van die VOF ieder voor zich de standplaats innemen.

 

L.

Bijlage 1 bij de Nadere regels standplaatsen 2020 wordt gewijzigd door de standplaatsen bij Winkelcentrum Meijhorst en Winkelcentrum Weezenhof te schrappen.

 

M.

Bijlage 2 bij de Nadere regels standplaatsen 2020 wordt gewijzigd door onder het kopje ‘Winterstandplaatsen’ de standplaatsen bij de Graafseweg en Waalkade te schrappen.

 

N.

Bijlage 2 bij de Nadere regels standplaatsen 2020 wordt gewijzigd door onder het kopje ‘Winterstandplaatsen’ 1 standplaats toe te voegen op de Daalseweg (hoek Badhuis) die alle dagen in de week beschikbaar is. Daartoe wordt een rij ingevoegd in de tabel, luidende als volgt:

Daalseweg (hoek Badhuis)

1

X

X

X

X

X

X

X

 

O.

Bijlage 2 bij de Nadere regels standplaatsen 2020 wordt gewijzigd door een passage over de Muntweg toe te voegen, luidende:

Muntweg

Standplaatsen aan de Muntweg zoals bedoeld in artikel 8, tweede lid, van de nadere regels.

Locatie

Aantal

Beschikbaar op

Muntweg

6

Tijdens het betreffende concert waarvoor de standplaats is vergund

 

ARTIKEL II

Dit besluit treed in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld d.d. 1 december 2020.

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen,

de gemeentesecretaris

mr. drs. A.H. van Hout

de burgemeester

drs. H.M.F. Bruls

Naar boven