Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Grote Noordijk, Wilp, ontwerpbeeldkwaliteitsplan Landgoed De Grote Noordijk, augustus 2020 en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 3 december 2020 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Landgoed Grote Noordijk, Wilp (NL.IMRO.0285.20277-OW00), een ontwerp van het beeldkwaliteitsplan Landgoed De Grote Noordijk, augustus 2020 en een ontwerp van het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Door de corona-uitbraak kunt u deze ontwerpen en bijbehorende stukken alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Paulien Dekker-Klein Overmeen. Haar telefoonnummer is 0571-27 93 43. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen en een mondmasker te dragen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers. Bekijk de digitale stukken ook op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link links naast deze tekst.

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het landgoed mogelijk. Deze bestaat uit de restauratie van landhuis, koetshuis en tuinmanswoning, herstel van park en tuin en een kwaliteitsverbetering van bossen en paden. Om herontwikkeling mogelijk te maken komen in het landhuis drie woningen. Verder worden aan het Noordijkpad en het Voorderpad in totaal drie nieuwe woningbouwkavels opgenomen.

Om een hoge kwaliteit van het plan te garanderen, is het beeldkwaliteitsplan Landgoed De Grote Noordijk, augustus 2020 opgesteld. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende plangebied en komt daarmee voor wat betreft het plangebied in de plaats van de Welstandsnota.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Voorst. Het e-mailadres is raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Grote Noordijk, Wilp. Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Paulien Dekker-Klein Overmeen.

Twello, 2 december 2020

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.A. Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven