Wet bodembescherming – Besluit bodemkwaliteit

Regionale bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer 2019-2024

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 12 december 2019 de nieuwe regionale bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer 2019-2024 heeft vastgesteld.

 

In een bodemkwaliteitskaart zijn deelgebieden met een vergelijkbare bodemkwaliteit aangegeven. Op basis van de kaart kan vrijkomende grond elders worden hergebruikt zonder dat daarvoor een relatief kostbare partijkeuring moet plaatsvinden. Tevens kan met behulp van de kaart onder andere. vrijstel worden verleend van de bodemonderzoeksplicht bij bouwen of transacties.

 

In de bijbehorende Nota bodembeheer 2019 - 2024 is aangegeven hoe met de kaart moet worden omgegaan.

 

Belanghebbenden zijn tot en met 10 december 2019 in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

 

Beroep

Bent u het niet eens met het besluit tot vaststelling dan kunt u tot 25 maart 2020 hiertegen in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als:

u eerder een zienswijze heeft ingediend, of;

u kunt aantonen dat u niet in de mogelijkheid bent geweest om een zienswijze in te brengen

 

Het beroepschrift kunt u richten aan: de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Inwerkingtreding

De Regionale bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer treedt, voor zover dit betrekking heeft op het grondgebied van de gemeente Boekel, één dag na publicatie in werking. Wilt u dat de Kaart met bijbehorende bodemnota niet op voornoemde datum in werking treedt, dan kunt u een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Kaart met bodemnota treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist.

Informatie

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen tot 25 maart 2020 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Indien u een mondelinge toelichting wenst kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw L. Broers, beleidsmedewerker 0492-326800.

Naar boven