Openbare raadscommissievergadering 6 februari 2020

 

 

 

Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de raadscommissie van Midden-Groningen op donderdag 6 februari om 19.30 uur in de Raadzaal, Hoofdweg 10a te Slochteren. De voorlopige agenda treft u onderstaand aan. Alle stukken die op deze vergadering betrekking hebben zijn te raadplegen via https://bestuur.midden-groningen.nl/ Voor vragen kunt u contact opnemen met de griffie. Dit kan zowel telefonisch (0598) 373667 als via e-mail: griffie@midden-groningen.nl.

 

De voorzitter van de raadscommissie

 

Naast de standaard agendaonderwerpen kent deze raadsagenda de volgende inhoudelijke punten:

 

Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

De gemeenteraad stelt een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening vast. De huidige APV geldt vanaf 1 januari 2018. De APV is op een aantal punten aangepast. Een aantal bepalingen zijn verduidelijkt of aangescherpt en er zijn aanpassingen gedaan naar aanleiding van nieuwe wetgeving. Er zijn ook een aantal meer fundamentele aanpassingen gedaan zoals het opnemen van een lachgasverbod en een verbod tot het vervoeren van brandbaar materiaal met oud en nieuw.

 

Harmonisatie inkoop- en contractmanagementbeleid Midden-Groningen 2020-2023

In verband met de harmonisatie van de ‘Beleidsregels inkoop en aanbesteden 2017 – 2020 Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde’ en de professionalisering van de inkoop- en contractmanagementfunctie zoals verwoord in de visie ‘Inkopen doe je met elkaar’ is een nieuw beleid noodzakelijk geworden.

 

Kadernota Risicomanagement en weerstandsvermogen

In de begroting en jaarrekening staat een jaarlijkse terugkerende paragraaf Risicomanagement en Weerstandsvermogen. Deze kadernota beoogt dit meer te structuren om zo te komen tot integraal risicomanagement. Dit heeft tot doel om op gestructureerde wijze de risico’s in beeld krijgen die van invloed zijn op het behalen van doelen. Specifiek voor de financiële (rest)risico’s wordt het weerstandsvermogen berekend en worden buffers gevormd. Deze buffers voorkomen dat de gemeente in financiële problemen komt als de financiële (rest)risico’s zich daadwerkelijke voordoen.

 

Voornemen tot aankoop grond ter afronding bedrijventerrein Gouden Driehoek

De gemeente heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van een perceel grond ter afronding van het bedrijventerrein De gouden Driehoek. Deze gronden worden door de gemeente overgedragen aan de ontwikkelingsmaatschappij De Gouden Driehoek.

 

U kunt gebruikmaken van het spreekrecht tijdens raadscommissievergaderingen over onderwerpen die op de agenda staan. Wilt u van het spreekrecht gebruikmaken dan kunt u dit van tevoren schriftelijk of telefonisch melden aan de griffier. Tel. 0598- 373 667 of griffie@midden-groningen.nl

 

Deze raadscommissie is ter voorbereiding op de raads vergadering van 27 februari 2020

Naar boven