Gemeente Sittard-Geleen - ontwerp van het bestemmingsplan - verlegging gasleiding afrit A2 Born

In verband met het aanpassen van de op- en afritten van de A2 bij Born, als gevolg van de verbreding van de A2, is het noodzakelijk om een gasleiding te verleggen. De gewijzigde ligging van de gasleiding is grotendeels meegenomen in het door het Rijk genomen Tracébesluit. Voor een klein deel van de leiding is dat niet het geval. Om de verlegde gasleiding juridisch-planologisch met de bijbehorende beschermingszone te verankeren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het perceel waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, ligt even ten westen van de afrit van de A2 in zuidelijke richting ter hoogte van Born.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De id-plannaam is “NL.IMRO.1883.BPGasleidingA2Born-ON01”.

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting gedurende zes weken ook inzien van donderdag 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Mogelijkheid indienen zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerp ter inzage ligt, bestaat de mogelijkheid om naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) uw zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Friesen, telefoon 046-4777777. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Vervolgprocedure

De ingebrachte zienswijzen kunnen leiden tot een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders op die zienswijzen aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en wordt de gemeenteraad gevraagd een besluit te nemen over uw zienswijzen. Tevens wordt dan het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen in beginsel enkel diegenen die zienswijzen hebben ingebracht in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.

Naar boven