Gemeente Sittard-Geleen - voorontwerp van het bestemmingsplan - Klooster Sint Agnetenberg

Vanwege de herontwikkeling van het Klooster Sint Agnetenberg aan de Plakstraat te Sittard wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het plangebied is globaal begrensd door de Plakstraat, Agnetenwal, de Dobbelsteynporte en de achterkant van de panden gelegen aan de Rosmolenstraat.

Het gebouw bestaat uit een rijksmonumentaal deel en uit een niet-monumentaal deel. Het monumentale deel wordt intern verbouwd.Het niet-monumentale deel, gelegen ten westen van het rijksmonument, wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats worden nieuwe gebouwen gerealiseerd. In totaal worden er maximaal 40 woningen gerealiseerd. De bestemming “maatschappelijk” wordt gewijzigd naar de bestemming “wonen”.

Er worden doorgangen voor voetgangers gerealiseerd tussen de Plakstraat en het parkeerterrein bij de Dobbelsteynporte. Het gebied rondom de gebouwen wordt grotendeels semi-openbaar.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.BPStAgnetenberg-VO01.

U kunt tevens het voorontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting inzien van 3 december 2020 tot en met 31 december 2021 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen. Vanwege de feestdagen is de Stadswinkel beperkt geopend.

Mogelijkheid inspraak

Gedurende de termijn dat het voorontwerp ter inzage ligt, wordt u in de gelegenheid gesteld uw inspraakreactie omtrent het voorontwerp – bij voorkeur schriftelijk – aan het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen (Postbus 18, 6130 AA Sittard) kenbaar te maken.

Vervolgprocedure

Nadat het College van Burgemeester en Wethouders uw inspraakreactie heeft ontvangen en gelezen, zullen zij zich beraden of uw reactie aanleiding geeft om het voorontwerp van het bestemmingsplan aan te passen. Het College informeert u schriftelijk over het resultaat.

Vervolgens wordt er een al dan niet aangepast ontwerp van een bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunt u zienswijzen inbrengen bij de Gemeenteraad.

Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders daarop aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen in beginsel enkel diegenen die zienswijzen hebben ingebracht in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.

Naar boven