Ontwerpnota VTH beleid Zeeland 2021 onderdeel strategie

Vanwege de kwaliteitseisen in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de komende Omgevingswet stellen de Zeeuwse overheden een gezamenlijk beleid voor Vergunningver­lening-, Toezicht-, en Handhaving (VTH) Beleid op voor het onderdeel strategie. Net als alle andere Zeeuwse overheden vinden wij een mooi, schoon, veilig, gezond en duur­zaam Zeeland be­lang­rijk. Deze strategie draagt daar aan bij.

In de ontwerp-beleidsnota voor het VTH-beleid Zeeland, onderdeel strategie, benoemen wij de uit­gangs­punten voor preventie, vergunningverlening, gedogen, toezicht en handhaving in Zeeland. De ontwerp-beleidsnota maakt deel uit van het uitvoerings- en hand­havingsbeleid zoals be­doeld in artikel 7.2 van het Besluit omgevingsrecht. De reikwijdte van de strategie omvat ta­ken van provincie en gemeenten op het gebied van de omgeving: milieu, water, natuur, ruim­telijke ordening en bouwen.

De ontwerp-beleidsnota ligt van 30 november 2020 tot en met 11 januari 2021 in de hal van het stadhuis, Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen ter inzage. In deze periode kan iedereen een zienswijze bij ons indienen. De adressering van zienswijzen is: burgemeester en wethouders van Vlissingen, Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen

De ontwerp-beleidsnota en bijbehorende stukken staan in de bijlage bij deze publicatie. De ont­van­gen zienswijzen betrekken wij bij de vaststelling en inhoud van de definitieve beleidsnota. Dit vindt in de eerste helft van 2021 plaats.

 

Naar boven