Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ede houdende regels omtrent de verklaring van geen bedenkingen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een zonneveld (Besluit categorieën gevallen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist)

De raad van de gemeente Ede;

gelezen het burgemeester en wethouders van 13-10-2020, kenmerk 168636;

gelet op artikel 3:15, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 6.5, derde lid, van het Besluit omgevingsrecht;

geamendeerd besluit:

Artikel 1. Zonnevelden tot en met 2 hectare

Een verklaring van geen bedenkingen van de raad is niet vereist voor aanvragen voor een omgevingsvergunning voor de realisatie van een zonneveld tot en met 2 hectare.

Artikel 2. Zonnevelden vanaf 2 hectare

  • 1.

    Een verklaring van geen bedenkingen van de raad is niet vereist voor aanvragen voor een omgevingsvergunning voor een zonneveld van meer dan 2 hectare, als:

     

    • a.

      hierdoor niet het voor de gemeente Ede vastgestelde maximum van 40 hectare aan zonnevelden van meer dan 2 hectare wordt overschreden;

    • b.

      de aanvraag is gebaseerd op uitwerking van een planontwerp dat is geselecteerd volgens de Beleidsregel selectieproces voor grote zonnevelden in Ede;

    • c.

      de aanvraag past het vastgestelde beleid dat is opgenomen in de Wind- en zonnewijzer; en

    • d.

      het gebied waarop het plan betrekking heeft niet ligt in een nee-tenzij gebied van de wind- en zonnewijzer in het Binnenveld, zoals aangegeven op de kaart die als bijlage onderdeel uitmaakt van dit besluit.

  • 2.

    Dit artikel vervalt op 16 maart 2022. Als voor 16 maart 2022 een aanvraag om een omgevingsvergunning is ingediend blijft het bepaalde in dit artikel van toepassing tot het besluit op die aanvraag onherroepelijk wordt.

  • 3.

    De gemeenteraad wordt met toepassing van artikel 3:15, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid gesteld om een zienswijze naar voren te brengen over het ontwerp tot verlening van een omgevingsvergunning die behoort tot de categorieën van gevallen die zijn aangewezen op grond van dit artikel.

Artikel 3. Slotbepaling

  • 1.

    Het besluit van de raad van 14 maart 2019, zaaknummer 105279, waarin een algemene verklaring van geen bedenkingen is afgegeven voor zonnevelden tot 2 hectare (Gemeenteblad 2019, 54610) wordt ingetrokken.

  • 2.

    De bij dit besluit behorende bijlage wordt bekendgemaakt door terinzagelegging.

  • 3.

    Dit besluit treedt in werking op de achtste dag na die van bekendmaking.

  • 4.

    Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit categorieën gevallen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Vastgesteld in de openbare vergadering 12 november 2020, zaaknummer 168636,

De raad voornoemd,

dr. G.H. Hagelstein

de griffier,

mr. L.J. Verhulst

de voorzitter.

Bijlage 1: behorende bij artikel 2 besluit categorieën gevallen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist, zaaknummer 168636

 

Naar boven