Raadsbesluit 4e wijziging Algemene plaatselijke verordening

De raad van de gemeente Terneuzen;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 oktober 2020 nummer 324355];

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het advies van de commissie Bestuur en Middelen;

besluit vast te stellen de vierde wijziging van de APV Terneuzen 2015.

Artikel I

De APV Terneuzen 2015 wordt gewijzigd als volgt:

 

A

Na artikel 2:73 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2:73A Carbid schieten

1. Het is verboden acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengels met vergelijkbare eigenschappen op explosieve wijze te verbranden op zodanige wijze dat gevaar, schade of hinder voor de omgeving kan worden veroorzaakt.

2. Het verbod gesteld in het eerste lid geldt niet indien:

a. gebruik wordt gemaakt van melkbussen en/of dergelijke voorwerpen met een maximale omvang van 3 0 liter, met gebruikmaking van acetyleengas afkomstig van reactie tussen calciumcetylide (carbid) en water of gasmengels met vergelijkbare eigenschappen en

b. het gebruik plaatsvindt op 31 december van 1 2 .00 uur tot 18 .00 uur en

c. hiervan tenminste 14 dagen voorafgaand aan de datum van gebruik melding is gedaan aan het college en

d. de melding vergezeld is van een schriftelijke toestemming van de eigenaar van het terrein van waaraf geschoten wordt en

e. de melding tevens is voorzien van een kaart waarop de betreffende locatie is ingetekend en

f. de plaats vanwaar geschoten wordt , is gelegen buiten de bebouwde kom: op een afstand van tenminste 75 meter van woonbebouwing en op een afstand van tenminste 300 meter van inrichtingen voor intramurale zorg en op een afstand van tenminste 300 meter van in gebruik zijnde voorzieningen voor het houden van dieren enwordt geschoten in een richting welke tegengesteld is aan de richting waarin dichtbij woonbebouwing is gelegen enhet vrij schootsveld minimaal 75 meter is en hierin geen verharde openbare wegen of paden liggen.

3. Het college kan in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of de bescherming van het milieu nadere regels vaststellen.

4. Het college kan ter voorkoming van gevaar, schade of overlast in het belang van de natuurbescherming plaatsen in de gemeente aanwijzen waar het gestelde in het tweede lid niet van toepassing is.

5 . Dit artikel is niet van toepassing voor zover de Wet milieubeheer, Wet wapens en munitie, Wet milieugevaarlijke stoffen, Wet vervoer gevaarlijke stoffen, Wetboek van strafrecht van toepassing is en is niet van toepassing op artikel 4:5A.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 10 november 2020.

De voorzitter,

De griffier,

Naar boven