Burgemeester en wethouders

 

Zaaknummer

Afdeling

Ede,

20201027112783

Beleid Sociaal Domein

26 oktober 2020

Overwegende,

het belang om de verschillende HBO-medewerkers te behouden voor de peuteropvang, totdat het voor deze organisaties wettelijk verplicht is een HBO’er aan te stellen (vanaf 2021), honoreren we alle aanvragen op dit onderdeel van de subsidieregeling peuteractiviteiten, onderwijsachterstandenbeleid en onderwijsondersteuning. Omdat het totale aangevraagde bedrag het beschikbare subsidieplafond overstijgt, hevelen we middelen over naar het subsidiebudget van waaruit deze functionaris kan worden bekostigd. De over te hevelen middelen zijn onbenut gebleven op een ander subsidieonderdeel van dezelfde subsidieregeling.

Besluit  

:in te stemmen met een verhoging van het subsidieplafond voor de inzet van HBO’ers binnen peuteropvang (§2.1. van de subsidieregeling peuteractiviteiten, onderwijsachterstandenbeleid en onderwijsondersteuning) met €28.000,-

: in te stemmen met het overhevelen van onbenutte middelen voor de doorgaande leerlijn (§5.3 van de subsidieregeling peuteractiviteiten, onderwijsachterstandenbeleid en onderwijsondersteuning), te weten €28.000,-, naar het budget voor de inzet van de HBO’er binnen peuteropvang (§2.1. van de subsidieregeling peuteractiviteiten, onderwijsachterstandenbeleid en onderwijsondersteuning)

 

Namens burgemeester en wethouders,

Mark Koning

Afdelingsmanager Beleid Sociaal Domein

Naar boven