Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein tot wijziging van de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente IJsselstein 2019

Het college van de gemeente IJsselstein;

 

besluit:

Artikel I

De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente IJsselstein 2019 worden gewijzigd door toevoeging van artikel 13b dat luidt:

 

“Aanvraag en inhoud mantelzorgwaardering

 

Onverminderd het bepaalde in artikel 20 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente IJsselstein 2018 en het bepaalde in artikel 13 van deze Nadere regels gelden de volgende bepalingen voor de aanvraag en inhoud van de mantelzorgwaardering:

 

  • 1.

    Een aanvraag voor een mantelzorgwaardering kan door mantelzorger jaarlijks bij het college worden ingediend in de periode tussen 1 juli tot en met 30 september. Buiten deze periode ontvangen aanvragen worden afgewezen.

  • 2.

    De aanvraag moet betrekking hebben op één of meer zorgvragers uit de gemeente. Er kan per mantelzorger jaarlijks één aanvraag worden ingediend.

  • 3.

    De te verstrekken waardebon wordt door het college vastgesteld en heeft een waarde van € 100,00.”

Artikel II

Dit besluit treedt, na bekendmaking daarvan, in werking op de eerste dag na de dag van bekendmaking en werkt terug tot 1 juli 2020.

Aldus vastgesteld op 3 november 2020 (zaaknummer 854274)

Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein,

De burgemeester, mr. P.J.M. van Domburg

De secretaris, E.D. Luchtenburg

Naar boven