Vastgesteld bestemmingsplan Kernen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 september 2020 het bestemmingsplan Kernen gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan omvat een algehele herziening van de geldende bestemmingsplannen en andere planologische regelingen. Verder gaat het om een actualisering en globalisering van de planregels. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen, anders dan al is geregeld in de geldende bestemmingsplannen, mogelijk gemaakt. Daarnaast is nieuw beleid in het bestemmingsplan verwerkt. Dit omvat onder meer de doorvertaling van de Woonvisie en cultuurhistorisch beleid.

Gewijzigde vaststelling

Het plan werd gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Deze zijn opgenomen in de Notitie Zienswijzen + ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Kernen.

Daarnaast heeft de raad in het kader van de vaststelling twee amendementen aangenomen. De amendementen hebben betrekking op het behoud van de bouwmogelijkheid van enkele individuele kavels en op de wijzigingsbevoegdheid citadelpunt (artikel 61.1).

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de ‘Notitie Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Kernen” kunnen op afspraak worden ingezien van 25 november 2020 tot en met 6 januari 2021bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Een belanghebbende:

- die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

- die het niet eens is met de bij de vaststellingen aangebrachte wijzigingen,

kan van 25 november 2020 tot en met 6 januari 2021 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Raad van State anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de gemeente. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt hiervoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Coevorden, 24 november 2020.

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester

B. de Vries

Secretaris

Naar boven