Ontwerp Besluit Hogere Waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken het volgende bekend.

Met ingang van donderdag 26 november 2020 zal het ontwerp “Besluit hogere waarde Wet geluidhinder, Sint Elisabethstraat 34-40”, gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

In het kader van de realisatie van zeven woningen op de percelen aan de Sint Elisabethstraat 34 tot en met 40 in Grootebroek is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting vanwege de spoorlijn tussen Enkhuizen en Hoorn op de gevels van de woningen ten hoogste 63 dB zal bedragen.

Overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder kan een hogere waarde worden vastgesteld voor de te realiseren woningen waarbij de geluidbelasting vanwege de spoorlijn tussen Enkhuizen en Hoorn in deze situatie de waarde van 68 dB bij nieuwbouw niet te boven mag gaan.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor dit bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 63 dB.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en alle bijbehorende stukken liggen van donderdag 26 november 2020 t/m woensdag 6 januari 2021 voor een ieder ter inzage.

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-510111.

Zienswijzen

Binnen deze termijn van 6 weken kunnen door eenieder zienswijzen worden ingediend.

De zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA, Bovenkarspel.

Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Sint Elisabethstraat 34-40’.

Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk.

Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, een afspraak te worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-510111.

 

Naar boven