Besluit tot eerste wijziging van de Uitvoeringsregeling stimuleren afkoppelen hemelwater private percelen Sint-Michielsgestel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen het “Besluit tot eerste wijziging van de Uitvoeringsregeling stimuleren afkoppelen hemelwater private percelen Sint-Michielsgestel”

Artikel I

In artikel 1 onder c wordt ‘Onverdacht verhard oppervlak’ aangepast in ‘Onverhard verhard dakoppervlak’ en met vervolgens als definitie:

verharding waar regenwater tot afstroming komt, zonder vervuild te worden met milieubelastende stoffen. Dit betreft dakoppervlak waarbij het water niet in aanraking komt met oppervlakte waarvan meer dan de helft bestaat uit zwak uitlogend materiaal zoals bijvoorbeeld zink en lood, of (kleine) oppervlakte sterk uitlogend materiaal zoals koper;

 

Artikel II

In artikel 7, lid 1 (aanhef):

De aanvraag dient te voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de Algemene subsidieverordening en wordt 13 weken voordat de aanvrager begint met de afkoppelingswerkzaamheden ingediend. Om de aanvraag zo spoedig mogelijk af te kunnen handelen zijn de volgende gegevens nodig:

 

Artikel 7, lid 1 onder d vervalt, met als gevolg het aanpassen van nummering van artikel 7 lid 1 onder e en f:

  • d.

    de datum van voltooiing (zoals beoogd),

  • e.

    een getekende verklaring dat de aanvrager/perceel-eigenaar geen wateroverlast veroorzaakt bij aangrenzende percelen en dat eventuele voorkomende be- en ontluchtingsproblemen een eigen verantwoordelijkheid blijft.

En artikel 7 lid 2 wordt aangepast:

Voor het indienen van aanvragen tot bijdrageverlening kan gebruik gemaakt worden van het hiervoor opgestelde aanvraagformulier, zie bijlage 2.

 

Artikel III

Artikel 9 lid 2 vervalt de derde bullet.

 

Artikel IV

Artikel 10 lid 4 wordt aangepast:

De bijdrageontvanger voegt bij bovengenoemde gereedmelding foto’s met een korte beschrijving (en/of kostenoverzicht) van de uitvoering en het eindresultaat toe.

 

Artikel V

Als slotalinea onder artikel 15 volgt:

“Deze regeling die op 1 juli 2020 in werking is getreden, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel gewijzigd vastgesteld op 27 oktober 2020 als Uitvoeringsregeling stimuleren afkoppelen hemelwater.”

 

Artikel VI
  • 1.

    Dit besluit treedt in werking de dag nadat het is bekendgemaakt.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit tot eerste wijziging van de Uitvoeringsregeling stimuleren afkoppelen hemelwater private percelen Sint-Michielsgestel.

 

 

Aldus vastgesteld in zijn vergadering van 27 oktober 2020.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel,

de secretaris,

G.A.A. van Rijswijk-van Mook

de burgemeester,

H.J. Looijen

Naar boven