Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Bleekerssingelgracht (centrumkaant) tussen de Kleiwegbrug en de Kazernebrug in Gouda

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft op 10 november 2020 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen. Dit betreft het vellen van twee treurwilgen ter plaatse van de Bleekerssingelgracht (centrumkaant) tussen de Kleiwegbrug en de Kazernebrug in Gouda. De aanvraag is geregistreerd onder kenmerk 2020303254. De aanvraag betreft:

  • vellen houtopstand

 

Procedure

De aanvraag zal worden behandeld volgens de reguliere procedure. Nadat de aanvraag is beoordeeld neemt de ODMH namens de gemeente Gouda een besluit. Dit gebeurt over het algemeen binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag. De termijn kan worden opgeschort als er aanvullende gegevens nodig blijken te zijn. De termijn kan eventueel ook één keer worden verlengd met zes weken.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de ODMH, via info@odmh.nl of telefoonnummer 088-54 50 000.

Toelichting

De damwand aan de Korte Vest en Houtmanspad bevindt zich in een zeer slechte staat en is aanvervanging toe. Zonder deze vervanging bestaat de kans op bezwijken van de huidige damwand. Dezevervangingswerkzaamheden willen we in het voorjaar van 2021 gaan uitvoeren. Op deze plek staat eenaantal bomen, waaronder twee treurwilgen. De treurwilgen staan op een geringe afstand van debestaande damwand en hangen scheef over het water. De wortels van de boom groeien tussen devoegen van de damplanken door. Daarnaast is er onvoldoende bovengrondse werkruimte om de huidigedamwand te verwijderen en een nieuwe damwand aan te brengen met behoud van de treurwilgen. Omde damwand te vervangen en hiermee de veiligheid te waarborgen gaan wij de treurwilgen kappen.In 2023 vindt er een herinrichting plaats van de Korte Vest en de Agnietenstraat. Bij het ontwerp zettenwe veel in op vergroening, met name langs de singel. Tijdens de herinrichting planten we nieuwe bomenom de bomenkap van o.a. de treurwilgen te compenseren. Het nieuwe plan met o.a. degroenmaatregelen is samen met de buurt gemaakt in 2019.

Naar boven