Gemeente Sittard-Geleen - Ontwerp bestemmingsplan “Noordelijke schootsvelden”

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, is globaal begrensd door de Haspelsestraat, Odasingel, Paardestraat en de Dominicanenwal.

 

Het bestemmingsplan heeft onder meer betrekking op het evenemententerrein, globaal gelegen tussen de gebouwen langs de Odasingel en de Dominicanenwal. De regels met betrekking tot geluid en aantal evenementendagen in het nieuwe bestemmingsplan komen overeen met de regels die aan de vergunning zijn verbonden. Enkel de in de planregel toegestane aantal dagen van het winterevenement inclusief op- en afbouw is van maximaal 21 naar maximaal 31 dagen en is in overeenstemming gebracht met de al jaren bestaande feitelijke situatie. Het is een evenement in de laagste categorie. Dit evenement heeft dus een beperkte impact op de directe omgeving. Tevens bestaat, op grond van de planregels, de mogelijkheid om tijdens evenementen nadere eisen te stellen aan licht(masten).

Op grond van het nieuwe bestemmingsplan kan, anders dan op grond van het nu geldende bestemmingsplan, het appartementencomplex langs de Haspelsestraat niet meer worden gebouwd.

Het appartementencomplex langs de Haspelsestraat tussen Voorstad en Ligne maakt wel deel uit van dit plan.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De id-plannaam is “NL.IMRO.1883.schootsveldennoord.ON01”. Als u bij plannaam “Noordelijke Schootsvelden” intikt, ziet u het ontwerp van het bestemmingsplan.

 

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting gedurende zes weken ook inzien van donderdag 12 november 2020 tot en met 23 december 2020 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

 

Mogelijkheid indienen zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerp ter inzage ligt, bestaat de mogelijkheid om naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) uw zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

 

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Friesen, telefoon 046-4777777. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Vervolgprocedure

De ingebrachte zienswijzen kunnen leiden tot een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders op die zienswijzen aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en wordt de gemeenteraad gevraagd een besluit te nemen over uw zienswijzen. Tevens wordt dan bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen in beginsel enkel diegenen die zienswijzen hebben ingebracht in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.

Naar boven