Aangepast ontwerpbestemmingsplan ‘Ypenburg-Nieuwe Veen 2020’ opnieuw ter inzage

Op 29 oktober 2020 heeft de gemeenteraad besloten het aangepaste ontwerpbestemmingsplan

‘Ypenburg-Nieuwe Veen 2020’, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van donderdag 12 november 2020 opnieuw gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt. Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

NB Het ontwerpbestemmingsplan fysiek inzien op het gemeentehuis is op dit moment niet mogelijk. Wie het ontwerpbestemmingsplan niet digitaal wil of kan raadplegen, kan contact opnemen met het secretariaat van het team Ruimte via telefoonnummer 14 015. U kunt dan tegen betaling een papieren versie van het plan toegestuurd krijgen. De gemeente kan u dan ook meer tijd geven om uw reactie in te dienen.

 

Doel

Het betreffende bestemmingsplan heeft tot doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch-juridisch regime, met een eenduidige en uniforme juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing binnen het plangebied. Vorige jaar heeft al een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

De ingekomen zienswijzen gaven aanleiding om dit ontwerpbestemmingsplan op een beperkt aantal onderdelen aan te passen, o.a. de bestemminglegging ter plaatse van Veenweg 36 en 53. Verder is sprake van een aantal ambtshalve wijzigingen.

 

Ligging plangebieden

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Ypenburg Nieuwe Veen 2020’ bevindt zich in het noorden van Nootdorp, tegen de A12 aan. Het plangebied bestaat uit twee delen die op één punt verbonden wordt. Het westelijk gebied wordt begrensd door de Sportparkweg, Pr. Alexialaan (gemeente Den Haag), de woningen langs de Veenweg, de Bartholomeuslaan en de Laan van Nootdorp. Het oostelijke gebied wordt begrensd door de rijksweg A12, het Oosteinde, de Populierenlaan en het water in het verlengde van de Magnoliadreef.

Het bedrijventerrein Oostambacht, welke ook binnen deze zone valt, behoort niet tot het plangebied.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling BPG, team Ruimte via doorkiesnummer 015-3626635. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Naar boven