Ontwerp ‘Afwegingskader zonne- en windenergie Nuenen’; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 

Nuenen wil stappen zetten op weg naar een duurzame gemeente. Daarom willen wij onze CO2-uitstoot reduceren. Dit gaan wij doen door energie te besparen en door energie duurzaam op te wekken. Voor het duurzaam opwekken van energie zetten we - in ieder geval tot 2030 - in op bewezen technieken: zonnepanelen en windmolens.

De huidige bestemmingsplannen staan zonne- en windparken niet toe. Hiervoor willen we nieuw beleid gaan ontwikkelen. Maar er komen nu al principeverzoeken binnen voor het grootschalig opwekken van zonne- en windenergie. Om deze principeverzoeken te kunnen beoordelen, vooruitlopend op het op te stellen beleid, is een afwegingskader nodig.

 

Ontwerp Afwegingskader

Het afwegingskader is uitdrukkelijk nog geen formeel beleidskader, waar rechten aan kunnen worden ontleend. Het afwegingskader zal wel worden gebruikt door de ambtelijke dienst voor een eerste beoordeling van principeverzoeken voor zonne- en windparken. Voldoet het principeverzoek aan deze eerste beoordeling, dan wordt het principeverzoek ambtelijk nader beoordeeld. Op basis daarvan wordt advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt uiteindelijk een besluit over het principeverzoek. Als dit besluit positief is, kan de initiatiefnemer daarna een omgevingsvergunning aanvragen.

 

Ter inzage

Het ontwerp voor het ‘Afwegingskader zonne- en windenergie Nuenen’ ligt met ingang van 10 november 2020 gedurende zes weken gedurende openingstijden voor een ieder ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen.

Het ontwerp is tevens bijlage bij deze publicatie.

 

Indienen zienswijze

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp voor het ‘Afwegingskader zonne- en windenergie Nuenen’ indienen.

Een schriftelijke zienswijze richt u aan Burgemeester en wethouders van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen.

U kunt een brief per post of online naar ons sturen. U kunt dat doen via de website https://www.nuenen.nl. Een elektronische brief met DigiD wordt als een officiële brief in behandeling genomen.

Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij mevrouw B. de Jonge van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 040-2631631.

 

Nuenen, 9 november 2020

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven