Besluitenlijst raadsvergadering 2 november 2020

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op www.drechterland.nl.

Vaststelling Programmabegroting 2021

De raad besloot de Programmabegroting 2021 vast te stellen en daarmee autorisatie te verlenen overeenkomstig de financiële begroting (overzicht baten en lasten op totaalniveau programma’s en de mutaties in de reserves en voorzieningen). Dit met uitzondering van een door het CDA ingediend amendement om € 180.000 beschikbaar te stellen voor de invoering van de Omgevingswet. De raad wenste eerst daartoe een goede onderbouwing te ontvangen.

Dit betekent ook dat ingestemd wordt met de financiële gevolgen van alle investeringen voor 2021 en autorisatie is verleend tot het maximum van het opgenomen investeringsbedrag. Tegelijkertijd werd ook de hoogte van de subsidieplafonds per werksoort vastgesteld in de paragraaf Subsidies en is kennis genomen van de meerjarenbegroting 2022-2024.

Tevens is kennis genomen van de tussentijdse evaluatie van het College Uitvoerings-programma 2018-2022.

Ook is een motie van de SPD aangenomen om bij de vervanging van het kunstgrasveld van SC Spirit zorgvuldig de alternatieven in kaart te brengen en de gemeenteraad daartoe een separaat voorstel aan te bieden.

Naar boven