Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van de beleidsregels Stadspas in verband met het wijzigen van de begripsomschrijving, voorwaarden voor verstrekking, inkomensbepalingen en ambtshalve verstrekking en aanvraagperiode (Wijzigingsbesluit beleidsregels Stadspas)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 160 eerste lid onder a van de Gemeentewet.

 

besluit

Artikel I  

de Beleidsregels Stadspas worden als volgt gewijzigd

 

  • a.

    In artikel 1 c) vervalt ‘IOAW: Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers’ en wordt vervangen door ‘WML: wettelijk minimum loon;’.

 

  • b.

    In artikel 1 d) wordt de puntkomma aan het einde van de eerste zin vervangen door een punt en wordt na de eerste zin de volgende zin toegevoegd ‘Onder kind wordt eveneens verstaan het kind dat staat ingeschreven in een instelling voor Jeugdhulp met verblijf en op dat adres is ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP);’.

 

  • c.

    In artikel 1 i) worden na de tweede zin de volgende zinnen toegevoegd ‘Indien aan een aanbieding bepaalde voorwaarden zijn verbonden, dan zal dit op de website en in de Nieuwsbrief van de Stadspas worden vermeld. Dit kan betekenen dat een aanbieding beperkt beschikbaar is;’.

 

  • d.

    In artikel 3 a) wordt de puntkomma aan het einde van de eerste zin vervangen door een punt en wordt na de eerste zin de volgende zin toegevoegd ‘Uitzondering vormt het kind dat staat ingeschreven in een instelling voor Jeugdhulp met verblijf;’.

 

  • e.

    In artikel 3 c) wordt na de tweede komma van de eerste zin toegevoegd ‘een schuldregeling van een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie,’.

 

  • f.

    In artikel 3 d) wordt na de tweede komma van de eerste zin toegevoegd ‘een schuldregeling van een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie,’.

 

  • g.

    In artikel 5.2 onder a) vervalt ‘ een fiscaal gezinsinkomen, dat minder dan, of gelijk is aan, 120% van de afhankelijk van de gezinssituatie van toepassing zijnde bruto IOAW jaarnorm of’ en wordt vervangen door ‘een fiscaal gezinsinkomen, dat minder dan of gelijk is aan 120% van het bruto WML voor gehuwden of daaraan gelijkgestelden of;’.

 

  • h.

    In artikel 5.2 wordt onder wijziging van de letteraanduiding b. in c. een nieuw onderdeel b. ingevoegd, luidende : ‘een afgeleid percentage van het WML voor alleenstaanden of alleenstaande ouders dat elk half jaar door de directeur Inkomen wordt vastgesteld; ’ .

 

  • i.

    In artikel 5.2 wordt c) omgeletterd in d).

 

  • j.

    In artikel 5.2 onder d) wordt de punt van de laatste zin vervangen door ‘of een schuldregeling van een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie’.

 

  • k.

    In artikel 5.5 vervalt ‘wordt het inkomen en het vermogen over het refertejaar of een deel daarvan, niet opnieuw getoetst’ en wordt vervangen door ‘kan het college besluiten dat het inkomen over (dat deel van) de referteperiode niet opnieuw wordt getoetst’.

 

  • l.

    In artikel 5 wordt 6 toegevoegd ‘Het inkomensniveau in het jaar voorafgaand aan het refertejaar is van toepassing indien de gegevens over het refertejaar redelijkerwijs niet beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor het vermogensniveau op de peildatum.’

 

  • m.

    Aan artikel 6.1 wordt toegevoegd lid ‘d) in het kader van een minnelijke schuldregeling bekend zijn bij de Gemeentelijke Kredietbank, toegelaten zijn tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen en toegelaten zijn tot een schuldregeling bij een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie.’

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 okt0ber 2020.

Artikel III  

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit beleidsregels Stadspas Amsterdam.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 29 september 2020.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Naar boven