Vaststellen uitvoeringsregels bijdrage welzijnsactiviteiten gemeente Someren 2019

[Vul

Artikel 1

Begripsomschrijving

In deze uitvoeringsregels wordt verstaan onder:

a.

college: college van burgemeester en wethouders van de gemeente Someren;

b.

belanghebbende: degene die een aanvraag heeft ingediend voor de bijdrage welzijnsactiviteiten op grond van de Minimaverordening Meedoen en degene aan wie een bijdrage PC-regeling op grond van de Minimaverordening Meedoen is toegekend.

 

Artikel 2 Doel uitvoeringsregels

Een aanvraag voor de regeling bijdrage welzijnsactiviteiten op grond van artikel 3 van de Minimaverordening Meedoen wordt conform artikel 5 lid 4 van de Minimaverordening Meedoen toegekend voor onbepaalde tijd. Met deze uitvoeringsregels wordt de uitvoering van de toekenning voor onbepaalde tijd nader uitgewerkt. In deze uitvoeringsregels wordt invulling gegeven aan de volgende aspecten met betrekking tot de welzijnsactiviteiten en de PC-regeling: het declareren van kosten, anticumulatie, de inlichtingenplicht en het doorgeven van wijzigingen, heronderzoeken en herziening, intrekking en terugvordering.

   

Artikel 3

Declaratie kosten welzijnsactiviteiten

1.

De bijdrage welzijnsactiviteiten wordt betaalbaar gesteld na de indiening van betaalbewijzen. Hiervoor dient de belanghebbende gebruik te maken van het daarvoor bestemde declaratieformulier.

2.

Declaraties kunnen tot uiterlijk 1 april van het kalenderjaar volgend op het jaar waarop de declaraties betrekking hebben worden ingediend.

 

 

Artikel 4

Declaratie PC-regeling

1.

De bijdrage voor de PC-regeling, maximaal € 600,00 wordt betaalbaar gesteld na de indiening van een offerte, rekening of anderszins een begroting waarop duidelijk is gespecificeerd waaraan het bedrag wordt besteed. Daarbij dient ook een inschrijfbewijs van de school waar het kind staat ingeschreven, te worden ingeleverd.

2.

 

3.

 

4.

 

Uiterlijk één maand na aanschaf van de PC en de benodigdheden dient een betaalbewijs of bon te worden ingeleverd.

Wanneer na één maand na aanschaf geen betaalbewijs of bon wordt ingeleverd, wordt het volledige bedrag teruggevorderd.

Wanneer het bedrag van de offerte en betaalbewijs bon niet overeenkomen wordt het verschil worden teruggevorderd.

 

 

Artikel 5

Anticumulatie

De in enig jaar niet gedeclareerde bijdrage kan niet worden meegenomen naar een volgend jaar.

 

Artikel 6

Inlichtingenplicht

1.

Een belanghebbende doet aan het college op verzoek of onverwijld uit eigen beweging mededeling van alle feiten en omstandigheden waarvan hem redelijkerwijs duidelijk moet zijn dat zij van invloed kunnen zijn op het recht op de bijdrage welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling.

2.

Indien er veranderingen plaatsvinden in de persoonlijke situatie, gezinssituatie of financiële situatie van de belanghebbende die van belang kunnen zijn voor de hoogte van de bijdrage welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling dan dient belanghebbende deze wijzigingen onmiddellijk door te geven.

 

Artikel 7

Heronderzoeken

1.

Na toekenning van de bijdrage welzijnsactiviteiten wordt er in ieder geval telkens na een periode van 2 jaar een heronderzoek gepland en uitgevoerd bij belanghebbenden die geen uitkering hebben op grond van de Participatiewet of AOW-uitkering ontvangen.

2.

Onverminderd het bepaalde in het eerste lid kan ook op andere momenten een heronderzoek worden gepland en uitgevoerd indien de situatie van de belanghebbende daartoe aanleiding geeft.

3.

In het heronderzoek zoals bedoeld in het eerste en tweede lid dient onderzocht te worden of er nog steeds recht bestaat op de bijdrage welzijnsactiviteiten en of de hoogte (gezien de gezinssituatie) nog steeds correct is.

  

Artikel 8

Herziening, intrekking en terugvordering

1.

Indien de bijdrage voor welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling is verstrekt op grond van onjuiste of onvolledige verstrekte inlichtingen of wijzigingen in de situatie van belanghebbende niet (tijdig) door de belanghebbende zijn doorgegeven en hierdoor de bijdrage welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling onterecht is verstrekt, zal het recht worden herzien dan wel ingetrokken en vordert het college de ten onterechte verstrekte bijdrage welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling terug van belanghebbende.

2.

Indien de bijdrage welzijnsactiviteiten en/of PC-regeling onterecht is verstrekt anders dan door het niet (naar behoren) nakomen van de inlichtingenplicht zoals bedoeld in het eerste lid, kan het college het recht herzien dan wel intrekken en de onterecht verstrekte bijdrage terugvorderen van belanghebbende.

 

Artikel 9

Onvoorziene omstandigheden en hardheidsclausule

1.

In alle gevallen waarin deze uitvoeringsregels niet voorziet, beslist het college.

2.

Het college kan in bijzondere gevallen afwijken van de bepalingen in deze uitvoeringsregels, indien toepassing daarvan tot onbillijkheden van overwegende aard leidt.

 

Artikel 10

Citeertitel en inwerkingtreding

1.

Deze regeling kan worden aangehaald als: Uitvoeringsregels bijdrage welzijnsactiviteiten gemeente Someren 2019.

2.

3.

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.

Op hetzelfde moment komt de 'uitvoeringsregels bijdrage welzijnsactiviteiten 2013' te vervallen.

de tekst in]

Someren 28 januari 2020

Burgemeesters en wethouders van Someren

Namens deze:

De burgemeester / de secretaris

D. Blok / T.M.G. van Leeuwen

Naar boven