Bestemmingsplan 'Facetplan woningsplitsing en verkamering'

Bestemmingsplan 'Facetplan woningsplitsing en verkamering'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 3.8 de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2020 heeft vastgesteld:

Het bestemmingsplan 'Facetplan woningsplitsing en verkamering'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.959-0301.

Inhoud facetplan 

Op 17 juni 2020 heeft de gemeenteraad het 'Plan van Aanpak woningsplitsing en verkamering' aangenomen. Eén van de acties van het plan van aanpak is het opstellen van een facetbestemmingplan dat specifiek toeziet op woningsplitsing en verkamering. Het Facetplan Woningsplitsing en verkamering bevat slechts enkele regels, en heeft een aanvullende werking op alle andere bestemmingsplannen in de gemeente. Het facetplan regelt een verbod op woningsplitsing en verkamering met een afwijkingsbevoegdheid (omgevingsvergunning voor strijdig gebruik)

B esluitvorming

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het plan zoals deze in ontwerp heeft gelegen.

Ter inzage en raadplegen stukken

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 4 november 2020 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 15 december 2020) voor een ieder ter inzage op het stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53. De plannen zijn met ingang van 4 november 2020 ook op het internet in te zien.

Bestemmingsplan ‘Facetplan woningsplitsing en verkamering'

De digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.959-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.959-0301/

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Naar boven