Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2020 het bestemmingsplan ‘Nederwetten, herziening Soeterbeekseweg 13’ gewijzigd heeft vastgesteld.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan maakt het volgende mogelijk:
- Het wegbestemmen van de paardenhouderij en het slopen van de stallen op het perceel Soeterbeekseweg 13;
- Het splitsen van de bestaande langgevelboerderij Soeterbeekseweg 13;
- Het oprichten van een nieuwe woning tussen de woningen Soeterbeekseweg 13 en Zandstraat 31;
- Het toekennen van een woonbestemming voor het gedeelte van het plangebied voor zover gelegen binnen het ‘bestaand stedelijk gebied’ conform de Verordening ruimte Noord-Brabant. Dit om de kavelsplitsing mogelijk te maken en de percelen te kunnen verkavelen.
Wijzigingen
De volgende wijzigingen zijn verwerkt:
1. Op de verbeelding is de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding uitgesloten – geurgevoelig object’ vervangen door de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten – geurgevoelig object’.
2. Op de verbeelding is de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten – geurgevoelig object’ vergroot.
3. In artikel 4.5.2 wordt geregeld dat het gebruik van geurgevoelige objecten niet is toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten – geurgevoelig object’. De noemer van het artikel is gewijzigd in ‘uitsluiten geurgevoelig functie’ naar ‘uitsluiten geurgevoelig object’.
4. In de toelichting van het bestemmingsplan wordt in paragraaf 4.1 en 4.5 de onderbouwing verduidelijkt ten aanzien van respectievelijk Bedrijven en milieuzonering en Geur. Tevens wordt de toevoeging van de specifieke functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen uitgesloten – geurgevoelig object’ op de verbeelding toegelicht.
5. Bijlage 7 van de toelichting wordt geschrapt.
6. De figuur in paragraaf 2.4 van de toelichting van het bestemmingsplan wordt aangepast. De buitenbak (rijbak) wordt in de figuur toegevoegd aan de te verwijderen gebouwen en voorzieningen. De sloop van gebouwen en het verwijderen van de voorzieningen ten behoeve van de paardenhouderij wordt juridisch geborgd door de figuur op te nemen als bijlage bij de regels en in artikel 4.1.2 van de regels een voorwaardelijke verplichting op te nemen.
7. In de regels wordt een voorwaardelijke verplichting opgenomen, waarin wordt voorgeschreven dat een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning pas kan worden verleend, indien alle gebouwen en voorzieningen, aangeduid met 'te verwijderen' in bijlage 1 bij de regels, zijn gesloopt c.q. zijn verwijderd.
De provincie Noord-Brabant heeft ingestemd met ons verzoek om vervroegd tot publiceren over te gaan.
Ter inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Nederwetten, herziening Soeterbeekseweg 13’ en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 november 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.
Het plan is ook raadpleegbaar via de website Externe link: www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Plannaam of –nummer’. Vul daar de naam van het bestemmingsplan in of zoek op plancode NL.IMRO.0820.BPNedWetSoetweg13-D001.
Ook kunt u op een adres zoeken. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Adres’. Vul daar het adres in.
Beroep
Binnen de termijn van terinzageligging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling.
Het besluit tot gewijzigde vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is afgelopen. Een beroepschrift kan worden ingediend door:
- 1.
belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;
- 2.
belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;
- 3.
belanghebbenden, voorzover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.
Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Een beroepschrift schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak via Externe link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. De formulieren in dit loket zijn uitsluitend bedoeld voor burgers en u moet daarvoor wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met de Raad van State in Den Haag. Het telefoonnummer is 070 - 426 44 26.