Wijziging van de Organisatieverordening van de raad van de gemeente Den Haag

 

De raad van de gemeente Den Haag,

 

gelet op:

- de artikelen 107 tot en met 107 e van de Gemeentewet

- de Ambtenarenwet 2017

- de Cao Gemeenten 2020

 

Besluit vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Organisatieverordening van de raad van de gemeente Den Haag in verband met de Wnra.

 

Artikel I

De Organisatieverordening van de raad van de gemeente Den Haag wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 2:7 komt te luiden:

Het presidium bereidt ten behoeve van de raad besluiten voor ten aanzien van de organisatie van de griffie en ter invulling van de rol van de raad als werkgever in personeelsaangelegenheden.

 

B

Artikel 2:10 komt te luiden:

Het presidium legt voorstellen voor aan de raad met betrekking tot de instructie voor de griffier, waarin in ieder geval aanwijzingen zijn opgenomen betreffende de uitoefening van het door het college aan de griffier gegeven mandaat respectievelijk de door de burgemeester aan de griffier gegeven volmacht ten aanzien van de bevoegdheden vervat in artikel 160 van de Gemeentewet.

 

C

Artikel 2:11 komt te luiden:

Het presidium draagt aan de raad een vertegenwoordiger voor uit de raad, die de raad vertegenwoordigt bij de werving en selectie, de gesprekscyclus in het kader van personeelsbegeleiding, het overleg gericht op beëindiging van het dienstverband en soortgelijke beslissingen ten aanzien van functionarissen binnen de ambtelijke organisatie die op grond van een wettelijk voorschrift worden benoemd door de raad.

 

D

Artikel 3:2 komt te luiden:

Op bij de griffie werkzame werknemers is het personeelsreglement van de gemeente Den Haag van toepassing en andere rechtspositionele regelgeving van de gemeente, tenzij de raad anders heeft besloten. Uit hoofde van wettelijke voorschriften, de Cao Gemeenten en het personeelsreglement ingestelde instanties, zoals commissies en centrale vertrouwenspersonen worden beschouwd als tevens te zijn ingesteld door de raad.

 

E

Artikel 3:9 komt te luiden:

De griffier oefent het door het college verleende mandaat respectievelijk de door de burgemeester verleende volmacht met betrekking tot bevoegdheden vervat in artikel 160 van de Gemeentewet uit met inachtneming van de aanwijzingen, bedoeld in artikel 2:10 van deze verordening.

 

F

Artikel 3:11 komt te luiden:

Voor de verrichting van uitvoerende werkzaamheden op het terrein van o.a. financieel beheer, personeelsbeheer en rechtspositie van ambtenaren en raadsleden, informatievoorziening en juridische dienstverlening maakt de griffier afspraken met het diensthoofd van het Bedrijfsexpertisecentrum van de gemeente Den Haag.

 

G

Artikel 3:12 komt te luiden:

Voor dienstverlening op het terrein van huisvesting, automatisering en overige facilitaire dienstverlening maakt de griffier afspraken met het diensthoofd van het Intern dienstencentrum van de gemeente Den Haag.

 

H

Artikel 4:3 komt te luiden:

Alle algemene rechtspositionele regelingen en voorschriften die van toepassing zijn op werknemers en medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie zijn eveneens van toepassing op de werknemers en medewerkers die werkzaam zijn bij de gemeentelijke ombudsman, tenzij de raad anders heeft besloten.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking onmiddellijk na bekendmaking.

 

Artikel III

Dit besluit heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2020.

 

Aldus besloten in de raadsvergadering van 16 januari 2020.

De griffier, Lilianne Blankwaard-Rombouts en de voorzitter, Johan Remkes.

Naar boven