Besluitenlijst raadsvergadering 26 oktober 2020

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 september 2020 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 5 oktober 2020 zijn vastgesteld.

Start planologische procedure Westerwijzend 37 te Hoogkarspel

De raad besloot dit punt van de agenda te halen, omdat sprake was van onvolledige en onduidelijke informatie. Gebleken was dat de initiatiefnemer een foutieve opgave had verstrekt van de oppervlakten van het te realiseren bouwwerk. Aangedrongen werd op het verstrekken van de juiste informatie en het spoedig opnieuw agenderen van dit onderwerp.

Motie GBD, SPD en PDL (vreemd aan de agenda) over handhaving en communicatie realisering vakantiepark Wijdenes

De drie fracties dienden deze motie in, omdat men niet tevreden was over de wijze waarop de realisering van het nieuwe vakantiepark in Wijdenes plaatsvindt. In 2018 had de raad al ingestemd met een ontwerpplan en middels een motie een aantal aanvullende voorwaarden aangegeven. Voor de initiatiefnemers was dit uiteindelijk aanleiding van het plan af te zien en binnen de mogelijkheden van het bestaande bestemmingsplan een en ander te realiseren. En dan blijkt, volgens de indieners van de motie, dat de communicatie met de omwonenden niet goed verloopt en ook getwijfeld wordt aan de wijze waarop de gemeente een en ander begeleidt. Aangedrongen werd een adequate handhaving en communicatie. De motie werd met de stemmen van de fracties GBD, SPD, PDL en CDA vóór en VVD tégen aangenomen.

Beschikbaarstelling investeringssubsidie voetbalvereniging WSW

De raad besloot unaniem in te stemmen met het beschikbaar stellen van een investerings-subsidie van € 7.629 om het kleedkamergebouw weer toekomstbestendig te maken en daartoe het nodige onderhoud te plegen. De totaal benodigde investering bedraagt € 19.072 en de vereniging voorziet zelf ook in de aanwending van de nodige middelen en zelfwerkzaamheid.

Vaststelling Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en Kindermishandeling Noord-Holland Noord

De raad besloot unaniem in te stemmen met de Regiovisie aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling NHN 2020-2023.Deze visie beoogt meer samenhang te brengen in de aanpak en op die manier hulpverleners beter te laten samenwerken en uiteindelijk een goede inzet op stabiele veiligheid en herstel te bereiken.

Vaststelling 3e wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Hollands Noorden

De raad besloot unaniem ook deze (wijzigings)regeling vast te stellen. Als gevolg van de Wet publieke gezondheid was het noodzakelijk de regeling te wijzigen. Niet langer de gemeenteraden, maar de colleges van b. en w. zijn verantwoordelijk voor het op een juiste manier uitvoeren van de taken van deze wet. Ook werd de regeling meteen aangepast als gevolg van een wijziging van de Wet gemeenschappelijke regeling.

Naar boven