Vaststelling bestemmingsplan ‘Mijzijde 139 Kamerik’ en verlening bijbehorende omgevingsvergunning OLO-OLO4771265

Vaststelling bestemmingsplan ‘Mijzijde 139 Kamerik’ en verlening bijbehorende omgevingsvergunning OLO-OLO4771265

Op 24 september 2020 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Mijzijde 139 Kamerik’ vastgesteld (planidentificatie NL.IMRO.0632.mijzijde139-bVA1). De omgevingsvergunning voor het project met OLO-nummer OLO OLO4771265 is verleend op 14 oktober 2020.

 

Plangebied en doel

Het plan voorziet in de realisatie van een hondenspeelweide aan de achterzijde van het perceel van Dierenhotel Marijke aan de Mijzijde 139 te Kamerik. Er is een nieuw planologisch kader gemaakt voor het gehele complex van het bestaande dierenpension Hotel Marijke. Niet alleen de hondenspeelweide, maar ook een beperkte uitbreiding van het bebouwde oppervlakte is meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan is ook de omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld

 

Inzage

Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u tijdens deze periode vinden op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

 

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van 29 oktober t/m 9 december 2020.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Raad van State. In dat geval treedt het besluit waartegen de voorlopige voorziening zich richt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Woerden, 28 oktober 2020

Naar boven