Ontwerpwijzigingsplannen Katwijkerlaan 15, Pijnacker en Meloenstraat 9, Pijnacker

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de ontwerpwijzigingsplannen ‘Katwijkerlaan 15, Pijnacker’ en ‘Meloenstraat 9, Pijnacker’ met ingang van donderdag 29 oktober 2020 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen. De ontwerpwijzigingsplannen zijn digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

NB De wijzigingsplannen fysiek inzien op het gemeentehuis is op dit moment niet mogelijk. Wie (één van de) wijzigingsplannen niet digitaal wil of kan raadplegen, kan contact opnemen met het secretariaat van het team Ruimte via telefoonnummer 14 015. U kunt dan tegen betaling een papieren versie van het plan toegestuurd krijgen. De gemeente kan u dan ook meer tijd geven om uw reactie in te dienen.

 

Inhoud

Wijzigingsplan Katwijkerlaan 15, Pijnacker

Dit wijzigingsplan beoogt een functiewijziging op het perceel Katwijkerlaan 15 te Pijnacker te bewerkstelligen. In het bestemmingsplan ‘Katwijk en Nieuwkoop’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de gronden, waar de bestemming ‘Agrarisch-Glastuinbouw’ op rust, ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning’ gewijzigd kunnen worden in de bestemming ‘Wonen’. Er is gevraagd medewerking te verlenen aan het omzetten van deze bedrijfswoning naar een burgerwoning. Door middel van een wijzigingsplan kunnen deze wijzigingen, juridisch-planologisch mogelijk gemaakt worden.

 

Wijzigingsplan Meloenstraat 9, Pijnacker

Dit wijzigingsplan beoogt in de bestemming op het perceel achter Meloenstraat 9 te Pijnacker een wijziging aan te brengen. In het bestemmingsplan ‘Duurzame glastuinbouwgebieden’ is namelijk een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, waarmee de te bebouwen gronden met de bestemming ‘Agrarisch-Glastuinbouw’ kunnen worden uitgebreid. De wijzigingsbevoegdheid biedt de mogelijkheid om op een kortere afstand dan voorheen van de erfgrens te bouwen. Door middel van een wijzigingsplan kan deze verschuiving juridisch-planologisch mogelijk gemaakt worden.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij het college. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling BPG, team Ruimte tel. 14015. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Naar boven