Bestemmingsplan Heerenveen - Aansluiting A32 (Oranje Nassaulaan), vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad, op 5 oktober 2020, het bestemmingsplan Heerenveen - Aansluiting A32 (Oranje Nassaulaan), gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden ter weerzijden van de rijksweg A32, ter hoogte van de aansluiting Oranje Nassaulaan (afrit 11) te Heerenveen. Het bestemmingsplan maakt globaal de volgende aanpassingen mogelijk: 

 

  • 1.

    de samenvoeging van de afrit A32-noord en de Stadionweg tot een nieuw kruispunt met een drietaks turborotonde;

  • 2.

    de realisatie van een kruispunt met verkeerslichten op de Oranje Nassaulaan aan de westkant van de A32;

  • 3.

    de aanleg van een (turbo)rotonde op de Oranje Nassaulaan aan de oostkant van de A32;

  • 4.

    de verruiming van delen van de Oranje Nassaulaan naar 2x2 rijbanen.

De gemeenteraad wijzigde bij vaststelling het bestemmingsplan, in die zin dat:

  • 1.

    op de verbeelding (plankaart) de hogedruk aardgastransportleiding N-500-20 met belemmeringsstrook is opgenomen, met de bestemming “Leiding – Gas”.

  • 2.

    aan de regels is toegevoegd Artikel 6 Leiding – Gas.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarbij behorende bijlagen, liggen met ingang van vrijdag 23 oktober 2020, gedurende 6 weken, ter inzage.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad "Bestemmingsplannen", waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.BPHveenaanslA32ONL-VG01) van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen tevens gedurende de hiervoor genoemde termijn, tijdens openingsuren, worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen. In verband met het coronavirus is een bezoek aan het gemeentehuis alleen op afspraak mogelijk. Hiertoe kan telefonisch via 14 0513 een afspraak worden gemaakt

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zijn geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inlage ligging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verder kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Naar boven