Bekendmaking aanvraagtijdvak exploitatievergunningen voor coffeeshops in de gemeente Roermond

De burgemeester van Roermond maakt bekend dat twee exploitatievergunningen voor coffeeshops beschikbaar komen.

 

Gegadigden kunnen vanaf 4 januari 2021 tot en met uiterlijk 28 februari 2021 aanvragen indienen middels het voorgeschreven aanvraagformulier. De elektronische weg is niet geopend voor het indienen van een aanvraag.

 

Uitsluitend aanvragen die voorafgaand aan het sluiten van het aanvraagtijdvak zijn ingediend, komen in aanmerking voor aanvulling krachtens artikel 4:5, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Van iedere gegadigde wordt maximaal één aanvraag voor één locatie geaccepteerd. Een gegadigde die meerdere aanvragen indient of voor meerdere locaties aanvragen indient, wordt uitgesloten van de procedure.

 

Aanvragen en verdelen van de vergunningen vindt plaats volgens de "Beleidsregel houdende bepalingen inzake de verdeling van exploitatievergunningen coffeeshops gemeente Roermond 2020". Deze beleidsregel inclusief het voorgeschreven aanvraagformulier is raadpleegbaar en te downloaden via www.overheid.nl.

 

Verdeling van de beschikbare vergunningen vindt plaats door middel van loting. Aanvragen komen in volgorde van de trekking in aanmerking voor een inhoudelijke toets op vergunbaarheid. Aanvragen die resteren nadat het maximum aantal vergunningen is bereikt, worden geweigerd. 

 

De geldigheidsduur van de te verlenen vergunningen bedraagt zeven jaar.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze bekendmaking en/of de vergunningsprocedure, kunt u van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren contact opnemen met het team Bijzondere wetten van het Cluster Leefbaarheid & Veiligheid, telefoonnummer 14 0475.

Naar boven