Eerste wijzigingsverordening ‘Reglement van orde voor de raad van Almere 2020’

De raad van de gemeente Almere;

 

gelezen het initiatiefvoorstel d.d. 1 oktober 2020;

 

gelet op de artikelen 16, 147a, eerste lid, en 149 van de Gemeentewet;

 

 

BESLUIT

 

vast te stellen de eerste wijzigingsverordening van het Reglement van orde voor de raad van Almere 2020.

 

Artikel 1

Artikel A3. Motie (of motie vreemd aan de orde van de dag), zoals opgenomen in de bijlage “Instrumenten Politieke Markt”, wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Een motie wordt door een raadslid, gericht aan de raad, schriftelijk ingediend bij de griffier onder vermelding van naam en fractie.

  • 2.

    Een motie moet zijn ingediend op de vrijdag voorafgaande aan de Politieke Markt waar over de motie wordt gesproken, vóór 11.00 uur.

  • 3.

    De behandeling van een motie vindt gelijktijdig plaats met de beraadslaging over het onderwerp waarop het betrekking heeft.

  • 4.

    Intrekking van een motie gebeurt door de indiener en is mogelijk tot het moment dat de raad er een besluit over neemt.

  • 5.

    Een aangenomen motie wordt zo spoedig mogelijk, maar binnen dertien weken na besluitvorming in de raad, door het college dan wel de burgemeester uitgevoerd, tenzij in de motie een andere termijn is genoemd.

  • 6.

    De raad wordt via een raadsbrief geïnformeerd hoe de uitvoering van de aangenomen motie heeft plaatsgevonden. In afwijking hiervan kan de uitvoering van de aangenomen motie worden benoemd in een agendavoorstel of raadsvoorstel indien de aangenomen motie daarop betrekking heeft. Daarnaast houdt het college een lijst van aangenomen moties bij, waarop in ieder geval de status en wijze van uitvoering van de aangenomen motie wordt vermeld. Deze lijst wordt door tussenkomst van de griffier wekelijks gepubliceerd bij de stukken voor de Politieke Markt.

  • 7.

    Indien blijkt dat de aangenomen motie niet binnen de termijn van dertien weken kan worden uitgevoerd, wordt dit via een raadsbrief kenbaar gemaakt onder vermelding van de reden waarom de genoemde termijn niet haalbaar is.

  • 8.

    Indien het college dan wel de burgemeester geen uitvoering geeft aan de aangenomen motie, wordt dit gemotiveerd per raadsbrief kenbaar gemaakt binnen de termijn van dertien weken.

 

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Almere, d.d. 8 oktober 2020

De griffier, De voorzitter,

J.D. Pruim F.M. Weerwind

Naar boven