Wijziging Kaderegeling Kampen 2008

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

gelezen het voorstel van 22 september 2020, kenmerk (nummer 47170-2020),

gelet op artikel 5.3.2 van de Algemene plaatselijke verordening Kampen 2001

besluiten tot

Wijziging van de Kaderegeling Kampen 2008

 

Artikel 1 Wijziging Kaderegeling

De Kaderegeling Kampen 2008 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 1 onder aanhef worden de volgende begripsbepalingen toegevoegd:

  • k.

    Charterschip van de bruine vloot: een traditioneel historisch passagiersschip dat geheel of overwegend met behulp van zeilen wordt voortgestuwd met Kampen als vestigingsgemeente, hetgeen moet blijken uit een inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

  • l.

    Riviercruiseschip: een passagiersschip dat is ingericht en hoofdzakelijk wordt gebruikt voor het bedrijfsmatig vervoer van meer dan 50 personen, de bemanning daaronder niet begrepen, niet zijnde een charterschip van de bruine vloot.

 

B

In artikel 2 onder aanhef worden de eerste twee onderdelen samengevoegd en vervangen door de volgende tekst:

  • IJsselkade (deel tussen nummer 1 en nummer 33)(Tekening, nieuw blad 1)

Voor de periode van april tot en met september is dit deel gereserveerd voor passagiersschepen (over een lengte van 305 meter) tot 50 meter in de rivier uitsluitend met toestemming havenmeester.

Voor de periode van oktober tot en met maart is het deel tussen nummer 1 en nummer 16 (over een lengte van 155 meter) gereserveerd voor het afmeren van passagiersschepen en het deel tussen nummer 16 en nummer 33 (over een lengte van 150 meter) is gereserveerd voor de beroepsvaart tot en met 50 meter in de rivier, uitsluitend met toestemming van havenmeester.

 

C

Na artikel 3 wordt een nieuw artikel 3a ingevoegd, dat luidt als volgt:

Artikel 3a Melden en reserveren bij havenmeester

  • 1.

    De schipper die met zijn vaartuig, met uitzondering van riviercruiseshepen, een ligplaats in het haven- en kadegebied wil innemen, is verplicht dit bij aankomst te melden bij de havenmeester.

  • 2.

    De schipper die met een riviercruiseschip een ligplaats in het haven- en kadegebied wil in nemen, is verplicht uiterlijk 6 weken voor aankomst een verzoek tot reservering in te dienen bij de havenmeester.

  • 3.

    Valt het aankomsttijdstip buiten de openingstijden van het stadhuis, dan is de schipper verplicht de melding bedoeld in het eerste lid direct te doen aan de havenmeester per telefoon (voicemail) of per e-mail (te vinden op de website van de gemeente Kampen).

 

D

Na artikel 4 wordt een nieuw artikel 4a ingevoegd, dat luidt als volgt:

Artikel 4a Verbod gebruik hoofdmotor, hulpmotor en scheepsgeneratoren

  • 1.

    Het is verboden op een afgemeerd vaartuig de hoofdmotor of hulpmotor in werking te hebben, tenzij direct voor vertrek van het vaartuig.

  • 2.

    Het is een schipper verboden gebruik te maken van scheepsgeneratoren indien gebruik kan worden gemaakt van een aanwezige walaansluiting voor stroomgebruik (walstroom).

 

Artikel 2 Overgangsbepaling

De in artikel 3a, tweede lid opgenomen verplichting tot het indienen van een verzoek tot reservering is niet van toepassing op het innemen van een ligplaats binnen zes weken na inwerkingtreding van deze wijziging.

 

Artikel 3 Inwerkingtreding

Deze wijziging treedt in werking op de dag na de datum van bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Kampen op 29 september 2020.

Burgemeester en wethouders van Kampen,

De wnd. secretaris,

drs. N. Middelbos

de burgemeester

drs. mr. B. Koelewijn

Bijlage tekening, nieuw blad 1

Naar boven