Gemeente Rotterdam - Tweede wijziging Regeling mandaat, volmacht en machtiging P&O

De burgemeester van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten van 29 september 2020, kenmerk 3649242;

 

overwegende, dat het om redenen van doelmatigheid wenselijk is aan ondergeschikte ambtenaren of aan anderen volmacht te verlenen tot het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen;

 

gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 171, tweede lid, van de Gemeentewet;

 

besluit :

Artikel I

Artikel 10 van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging P&O wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst.

  • 2.

    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

    • 2.

      Door de burgemeester wordt aan de algemeen directeur mandaat verleend om namens hem documenten met betrekking tot het aangaan, wijzigen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten met door het college benoemde directeuren te paraferen en te ondertekenen, nadat het college over het aangaan, wijzigen of beëindigen van die arbeidsovereenkomst heeft besloten.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld op 29 september 2020.

De burgemeester,

Ing. A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 30 september 2020 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Toelichting

 

De burgemeester vertegenwoordigt de gemeente Rotterdam in en buiten rechte. Dit betekent dat de burgemeester namens de gemeente Rotterdam arbeidsovereenkomsten en documenten die betrekking hebben op het aangaan, wijzigen en beëindigen daarvan ondertekent, voor zover het gaat om door het college benoemde directeuren. Dit alles nadat het college heeft besloten tot aangaan, wijziging of beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

 

Na deze wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging P&O is de algemeen directeur bevoegd om namens de burgemeester dit soort documenten te ondertekenen, nadat het college heeft besloten tot aangaan, wijziging of beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

 

Naar boven